1 iunie. Ziua internationala a copilului

Ce veste ar putea fi mai buna decat cea data de Guvern, inca de anul trecut. 1 iunie zi libera nationala.
Zi in care parintii au ocazia sa stea alaturi de copiii lor, profitand de acest privilegiu, parca neasteptat. Rare sunt datile in care parintilor nu le suna telefonul de serviciu. In care nu alearga de colo-colo sa rezolve probleme. Si mai ales in care nu se imbraca grabiti dimineata, pentru a ajunge la locul de munca.
Orice copil pe langa atentia de zi cu zi, in care este hranit, spalat, imbracat, are nevoie de cateva momente de alint. Alint, oferit cu tot sufletul. Momente in care, mintea parintilor sa fie limpede.
Poate o zi nu este de ajuns, dar este un inceput. Este o rupere a rutinei, o incalcare a regulilor, din care cu totii iesim cu zambetul pe buze.
Cu aceasta ocazie si adultii pot intra in acest cerc plin de bucurie si zambete. Pot trai si ei momente sincere alaturi de cei dragi. Cu putin noroc, daca vremea tine cu noi putem planui jocuri, drumetii, plimbari in parc si la locul de joaca. Tot felul de activitati care sa-i bucure pe toti, de toate varstele.

Cum sa ne petrecem timpul alaturi de cei mici, in siguranta dar distractiv :
1. Plimbare in parc cu bicicleta/role/trotineta. Fiecare pitic cu ceea ce prefera. O plimbare zdravana, o inghetata si muult aer curat. Perfect.
2. Gradinarit. Ce poate fi mai relaxant si mai distractiv in acelasi timp, decat plantarea unor floricele sau chiar un pom fructifer. Copilul se va murdarii, ceea ce deja pentru el este distractiv. Iar tu te vei relaxa, alaturi de el.
3. Gatit. Cautati retete simple de prajiturele, cu tot felul de creme colorate, ornamente, si forme diferite. Va fi o activitate creativa si ii va da posibilitatea celui mic sa apeleze la imaginatie.
4. Drumetii. Cu un ghiozdanel in spate, o sapca si un ecuson in piept. Faceti copilul sa se simta ca un adevarat cercetas. Desenati o harta, cu cateva obstacole si oferitii o recompensa la sfarsitul misiunii.
5. Excursii. Aratatii locuri noi, Castele, Manastiri, Cetati. Indrumatil-l ca pe parcursul excursiei, sa-si noteze intr-un caietel ceea ce a vizitat si ceea ce l-a impresionat cel mai tare.

Profitati de orice posibilitate de a petrece mai mult timp alaturi de cei mici. Jucati-va cu ei, plimbati-va si punetii imaginatia la incercare. O zi minunata de 1 iunie sa aveti.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns