7 sfaturi pentru utilizatorii de usi industriale tip rulou

Articol trimis de Eduard

7 pasi pentru ca usa industriala pe care o ai sa reziste cat mai mult in timp.
Cu siguranta ca nu iti doresti sa investesti intr-o usa industriala tip rulou doar ca sa o vezi cum ti se strica cand nu te astepti. Desi poate parea la prima vedere ca nu ai niciun control, exista mai multe idei practice pe care le poti pune in aplicare pentru intretinerea unei usi industriale – poti urma acesti 7 pasi simpli:

1. Fa o verificare periodica a usilor
Acest lucru este esential deoarece orice mici probleme vor fi observate imediat si vor putea fi rezolvate pana sa se transforme in probleme mari.

2. Ia in calcul inlocuirea unor componente
Inlocuind anumite componente ale usilor industriale tip rulou va fi mult mai ieftin decat sa fie nevoie sa inlocuiesti toata usa si o va pastra int-o stare buna de functionare pentru mult timp.

3. Consulta-te cu expertii pentru a identifica corect o problema
Nu este deloc indicat sa lasi pe oricine sa mestereasca sistemul tau de usi industriale tip rulou. Acest lucru poate fi extrem de daunator pentru sistemul mecanic, dar poate deveni deasemenea si un risc de securitate.

4. Atentie la detalii
Este incredibil de rar ca o usa industriala sa cedeze brusc. Daca dai atentie micilor lucruri precum un scartait sau tiuit vei stii exact care este momentul in care sa soliciti o inspectie a usii.

5. Lucruri marunte pe care le poti face chiar tu
Exista anumite lucruri pe care le poti face de unul singur, zilnic, prin care poti evita solicitarea unei interventii asupra usii. Spre exemplu poti curata senzorii si sa inlaturi orice ar putea ramane blocat intre lamelele usii.

6. Nu o forta
Poate cateodata ai nevoie sa se deschida mai repede decat modul normal de functionare, dar fortarea mecanismului poate crea probleme pe termen lung.

7. Documenteaza-te cat mai bine inainte de a o cumpara
Atunci cand esti in cautarea unei usi industriale rulou si te uiti la mai multe modele, afla si care sunt costurile pentru componente precum si cat de des iti este necesara servisarea acestora.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns