Afla de ce utilizeaza specialistii tabla neagra de la Mesteru Manole

Mesteru Manole este un magazin online de materiale de constructii, ce ofera pe site o gama variata de produse, inclusiv tabla neagra, la niste preturi foarte bune, iar astfel specialiastii aleg sa cumpere produse din acest magazin!

Ce este tabla neagra?

Tabla neagra este un material de constructii pe care il gasiti la Mesteru Manole in gama materialelor metalurgice. Aceasta detine o serie de calitati importante apreciate de specialistii in constructii, calitati ce se datoreaza procesului special prin care se produce. Mai mult decat atat calitatile speciale fac ca acest material este folosit intr-o multitudine de aplicatii si domenii.

Tabla neagra se produce in baza unui proces tehnologic modern

Dupa cum spunea, tabla neagra se realizeaza in urma unui proces tehnologic modern si complex. Procesul de productie prin care se obtine acest material contine o etapa de laminare la cald. Astfel, pentru a se realiza tabla neagra, otelul, materia prima din care aceasta este compusa, este incalzit cu mult peste temperatura lui de recristalizare. Apoi, dupa ce este incalzit la temperaturi foarte ridicate, otelul este rulat si presat de mai multe ori si trecut printr-o serie de role speciale pana cand se ating grosimile dorite pentru materialul finit.

Datorita acetui proces modern care include o laminare la cald, tabla neagra devine un material flexibil si care nu este deloc casant, fiind una dintre solutiile alese de specialisiti pentru a fi utilizate in cadrul proiectelor in care rezistenta mare reprezinta un element important.

Calitatile pe care tabla neagra le are datorita procesului modern de productie

Datorita procesului modern de productie, dar mai exact datorita laminarii la cald, acest material devine, in primul rand, unul foarte rezistent. Prin incalzirea la temperaturi ridicate si apoi prin presarea la forte mari tabla neagra devine un material foarte flexibil si deloc casant.

In plus, aceasta are si o ductilitate foarte ridicata, in timp ce culoarea neagra ii da o personalitate aparte. Astfel, acest material are trei calitati importante si foarte cautate de specialistii in constructii: material rezistent, flexibil si necasant.

Cateva proiecte in care specialistii utilizeaza tabla neagra

Avand in vedere procesul modern de productie in urma caruia tabla neagra primeste o serie de calitati speciale, specialistii o utilizeaza intr-o varietate de proiecte si domenii. Astfel, acest material este de multe ori materia prima pentru confectionarea unor proiecte de suduri. De asemenea, in acelasi timp acest material este foarte des folosit pentru realizarea cailor ferate.

Mai mult decat atat, schimband domeniul putem spune ca tabla neagra mai este utilizata si in realizarea containerelor si navelor maritime. Cateva aplicatii punctuale in care acest material este utilizat sunt urmatoarele:

    • Realizarea confectii metalice

 

    • Confectionarea de compartimente de depozitare din industria auto

 

    • Realizarea de cazane si alte recipiente aflate sub presiuni mari

 

    • Confectionarea de masini si echipamente

 

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns