Alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru SEO

Articol trimis de Mircea Badic

Prima mare problema de care ne lovim atunci cand vrem sa pornim o noua afacere pe internet este alegerea unui nume de domeniu care sa sune bine, sa fie usor de retinut si sa fie conform cererilor motoarelor de cautare.
Pentru a indeplini toata cerintele de mai sus, cand alegem un nume de domeniu nou, trebuie sa tinem cont de urmatoarele:
– extensia domeniului este foarte importanta pentru SEO, pentru un site in limba romana se recomanda alegerea extensiei .ro, iar pentru un site in limba engleza pe cea .com.
– numele domeniului trebuie sa fie scurt. Maxim 10-12 caractere si maxim 2-3 cuvinte. Din nou, acest aspect este important pentru o campanie SEO.
– numele domeniului trebuie sa fie usor de memorat si la fel de usor de scris. Nu alegeti un nume greoi, care contine o insiruire de litere fara sens.
– alege un nume care sa exprime autoritate.
– alege un nume de domeniu care potefu foarte usor transformat intr-un brand. Motoarele de cautare prefera acest tip de site-uri. Mai mult de atat, ele sunt mult mai usor de optimizat.

Un domeniu care respecta toata aceste cerinte va fi atat pe placul utilizatorilor, cat si al motoarelor de cautare. O campanie SEO pe un astfel de domeniu va avea o durata mai scurta si, implicit, va presupune folosirea unui buget mai mic.

Etichetat cu: ,
Postat în Internet
2 comments on “Alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru SEO
  1. Teona spune:

    M-am lovit de multe ori de acest aspect. Sunt clienti care tin sa foloseasca un nume care tine mai mult de o semnificatie speciala pentru ei si nu legat de business-ul pe care il desfasoara. O astfel de explicatie, simpla si la obiect, cred ca ar fi decisiva pentru oricare dintre acestia. Foarte sugestiva explicatia!

  2. Din observatiile mele, numele domeniului poate fi un atu in plus pentru o mai buna cotatie in ierarhia rezultatelor cautarilor. Este important si din punct de vedere al memoriei colective a oamenilor…evident, este mult mai simplu de retinut si transmis un nume de domeniu scurt si usor de pronuntat, decat unul lung si intortocheat. Deci, trebuie imbinate dorintele clientilor cu celelate aspecte „tehnice”, daca ar fi sa le numim astfel.

Lasă un răspuns