Aluminiu vs PVC

Articol trimis de Structura Metalica

In ziua de astazi, chiar si in Romania, se pot gasi tehnologii de constructive destul de moderne si multe case pe structura metalica. Iar aici putem discuta chiar despre tamplaria cu geam termopan, care nu a aparut in tara noastra de foarte multa vreme si care se bucura in ziua de astazi de un real succes. Atunci cand ne saturam de stress si de zgomotele de afara este neaparat necesar sa ne cream un comfort sporit in locuintele noastre, pentru a ne putea recrea asa cum trebuie. Insa pentru ca acest lucru sa poata fi posibil, trebuie neaparat sa alegem produse de calitate, care pot cu adevarat sa ne ofere tot comfortul de care avem nevoie. Iar atunci cand vine vorba despre acest lucru, putem alege intre aluminiu si tamplarie PVC.
Pentru necunoscatori, PVC vine de la policloruta de vinil, despre care, daca ne documentam putin, vom vedea ca este un izolator termic destul de bun. De fapt, policlorura de vinil este un izolator mult mai bun decat aluminiul, fapt care ne poate determina sa alegem o tamplarie PVC in defavoarea aluminiului. Trebuie mentionat ca in cazul in care dorim un profil de aluminiu, si care sa fie la fel de bun izolator termic ca cel de PVC, atunci vom fi nevoiti sa scoatem din buzunar un pret dublu. De fapt, aluminiul ar trebui sa fie folosit numai acolo unde PVC- ul nu poate face fata si anume, in cazul peretilor cortinelor si al panourilor foarte mari, cum sunt vitrinele.

O tamplarie PVC este compusa din urmatoarele lucruri: profil, geam termopan si feronerie. In ceea ce priveste profilul PVC in locuinte, este indicat sa se foloseasca profiluri PVC care sa aiba un coeficient termic destul de mare. Coeficientul termic trebuie sa varieze in functie de numarul de camere ale casei si nu in ultimul rand, de grosimea profilului PVC. Trebuie mentionat ca, cu cat coeficientul si grosimea profilului PVC sunt mai mari, cu atat transferul termic este mai mic. Mai mult decat atat, un profil PVC prezinta si destul de multe avantaje.

Principalul avantaj al unui profil PVC este durabilitatea, iar aceasta poate atinge uneori pana la 50 de ani. Desigur, durabilitatea consta si in calitatea cu care profilul PVC este realizat. Mai mult decat atat, profilul PVC are o protectie destul de buna in ceea ce priveste incendiile, iar aici putem spune ca el se poate autostinge atunci cand incendiile se produc.

In concluzie, putem spune ca un profil PVC este mai avantajos ca unul realizat din aluminiu din absolut toate punctele de vedere. Mai mult decat atat, un profil din PVC este mult mai ieftin ca unul din aluminiu si aduce casei tale mult mai mult comfort si siguranta in viata de zi cu zi.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns