Argumente privind introducerea carnii crude in alimentatia cainelui

Articol trimis de Cosmin Voicu

Alimentatia adecvata a cainelui este extrem de importanta mai ales datorita faptului ca in acest fel va fi mult mai sanatos si vioi iar in mod automat va avea o viata fericita. Avand in vedere ca exista numeroase elemente pe care trebuie sa le cunoasteti despre modul in care trebuie sa administrati hrana pentru caini, in randurile urmatoare vom vorbi despre hrana caini premium pe care trebuie sa o utilizati, in ce cantitate dar mai ales cum.

Carnea, dupa cum se stie, este alimentul favorit al cainelui dar si indispensabil, dar problema intervine in momentul in care aceasta mancare pentru caini este administrata gresit in stare cruda. De asemenea, introducerea carnii crude in alimentatia cainelui constituie un subiect destul de controversat intre specialistii in nutritie canina, medicii veterinari si crescatorii de caini. Parerile sunt impartite, asadar in randurile ce urmeaza vom prezenta argumentele din fiecare tabara.

Argumente pro privind mancarea pentru caini formata din carne cruda

Daca este sa privim cainele din punct de vedere al anatomiei si naturii sale de pradator, putem spune ca este un animal de origine salbatica cu dentitia formata astfel incat sa apuce si sa sfasie. Cainele inghite hrana fara sa o mestece si din punct de vedere al constructiei organismului acesta are intestinul subtire de o lungime mult mai redusa, drept pentru care specialistii recomanda ca mancarea pentru caini sa fie alternata si cu alte alimente, respectiv cu carnea cruda.

Corpul este perfect adaptat pentru instinctul sau de vanator, si, daca este sa vorbim despre cainii salbatici acestia nu au acces la carne gatitat asa cum este unul care este tinut in curte sau in casa. In plus, prin prelucrarea termica a oricarui aliment se pierd foarte multe substante nutritive asadar, in mod automat o multime de nutrienti de care are nevoie cainele.

Argumente contra carnii crude pentru caini

In salbaticie vanatul este foarte accesibil si poate sa aiba oricand parte de o tratatie cu carne cruda. In captivitate, este mult mai greu sa isi procure singur mancarea pentru caini, asadar, in calitate de stapani aveti obligatia sa ii furnizati tot ceea ce are nevoie.

Cainele domestic trebuie sa primeasca o cantitate suficienta de materii vegetale care sa ii asigure nutrientii. Carnea care nu este prelucrata termic, poate fi infestata cu paraziti care pot sa cauzeze cainelui boli greu de tratat.

Astfel avantajul pastrarii nutrientilor in carnea cruda este contracarata de argumentul conform caruia cainele se poate imbolnavi foarte usor daca aceasta este infestata cu paraziti.

Daca optati pentru ca mancarea pentru caini sa contina si carne cruda, recomandarea noastra este sa utilizati carne de vita sau de pasare intrucat carnea de porc este foarte greu de digerat. In plus trebuie sa va asigurati ca aceasta este controlata din punct de vedere sanitar veterinar si nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea cainelui.
Carnea prelucrata termic sau in stare cruda trebuie sa faca parte din mancarea pentru caini in proportie de 40% iar pentru evitarea situatiilor in care acesta alege carnea si lasa restul acolo va recomandam sa maruntiti carnea si sa o amestecati bine cu restul continutului din castron.

Etichetat cu:
Postat în Diverse

Lasă un răspuns