Atractia momentului!! Transbucegi, drumul care leaga Sinaia de platoul Bucegilor

Articol trimis de Morosanu Irina

In cazul in care, dupa trecerea verii iti mai permiti inca un mic rasfat si ai de gand sa-ti reincarci bateriile undeva la munte, iti recomandam sa alegi ca destinatie in primul rand plaiul romanesc. Cum in momentul de fata cea mai importanta atractie este Transbucegi, soseaua care leaga statiunea Sinaia de rezervatia naturala de pe platoul Bucegilor, ar fi perfect sa va bucurati si voi de frumusetea peisajelor daca tot ajungeti in zona.
Soseaua Transbucegi (DJ713) inlesneste accesul in zona Platoului Bucegi fiind o alternativa la telecabina ce urca din Busteni pana la Cabana Babele. De la Cabana Babele se pot parcurge numeroase si foarte frumoase trasee turistice de catre iubitorii muntelui. Cele mai cumoscute sunt : traseul spre Crucea de pe Caraiman (2 ore de la Cabana Babele), traseul spre Releul de pe Varful Costila (2,5 ore de la Cabana Babele) si traseul spre Cabana si Varful Omu (3 ore de la Cabana Babele). Tot de la Cabana Babele se poate cobora cu telecabina in zona Padina – Pestera unde poate fi vizitata Manastirea Pestera din Pestera Ialomicioarei.
Daca nu dispuneti de un buget mare dar totusi va doriti sa ajungeti la munte in aceasta perioada va recomand sa intrati pe site-urile de promovare turistica si sa cautati ce mai avantajoasa oferta de cazare. In aceasta perioada a anului tarifele sunt foarte accesibile, la indemana tuturor iar conditiile sunt bune spre foarte bune. Cele mai multe promotii le-am gasit cautand cazare Sinaia si, va spun ca acolo veti gasii ceva pe placul dumneavoastra mai mult ca sigur. Incepand cu tarife ca 60 lei/noapte pana la locatii de lux unde o camera dubla poate ajunge, chiar si in aceasta perioada si undeva la 400 lei/noapte.
Vremea pare a fi ideala pentru plimbarile lungi in natura, pentru admirarea peisajelor si pentru recreere. Ce loc pare a fi mai potrivit decat zona montana a tarii noastre care este cu adevarat deosebita! Veti avea o multime de optiuni pentru a va petrece timpul liber si cu siguranta pentru cateva zile va veti deconecta de la probleme!

Etichetat cu: ,
Postat în Turism

Lasă un răspuns