Automatizarea locuintei si viitorul acestora

Articol trimis de markkona

Acest articol abordeaza un subiect care a devenit tot mai interesant in automatizarea locuintei. Automatizare este termenul folosit atunci cand se refera la tehnologia utilizata pentru controlul si automatizarea mediilor rezidentiale.

Automatizarea casei are scopul de a controla activitatile de rutina si atributiile zilnice, cum sunt: iluminarea, aerul conditionat, accesul control, controlul de siguranta si economia resurselor. Mijloacele tehnologice au devenit din ce in ce mai accesibile, atat in ceea ce opriveste dimensiunea acestora, punerea in aplicare, dar si costul lor. Atomatizarea foloseste multe dintre elementele utilizare in automatizari industriale precum: senzorii, microcontroalele, cronometrele, care ajuta la automatizarea proceselor si atributiilor de automatizare a locuintei. In cazul resurselor tehnologice disponibile in prezent, se poate spune ca oricare atributie poate fi automatizata, cum ar fi: stropirea gradinii controlata de cronometrele sau senzori de umiditate si de nivel, tragerea perdelelor intr-un anumit timp sau stralucire, etc.

Aplicarea automatizarii in intervale de lumina care foloseste senzori de miscare si temporizatoare pentru a controla luminile, scarile, iluminarea cu doua sau mai multe becuri. Automatizarea este foarte cuprinzatoare. Ea poate folosi multi senzori de presine, temperatura, fum, nivel pentru a instiinta despre modificari de mediu, cum sunt incendiile, scurgerile de gaze, inundatiile, oprirea alimentarii. Dispozitivele noi permit comunicarea cu ajutorul telefoniei mobile, instiintarea automata a departamentului de pompieri si pot fi folosite pentru a intrerupe circuitele in cazul in care se intrerupe curentul, temperatura.

O alta utilizare in aplicarea automatizarii casei in domeniul sigurantei casei consta in controlul de acces, prezenta senzorilor si http://automatizari-porti-garaj.ro/automatizari_porti_culisante.html, a camerelor de supraveghere, controlul usilor sau altor nivele de acces. Senzorii trimit semnale echipamentelor din locuinta si acestea sa controleze aerul conditionat, caldura, temporizatoarele. Toate acestea ofera o economie masiva resurselor din locuinta, cum sunt apa sau energia.

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns