Avantaje economice ale gazonului artificial

Articol trimis de Nidelea Cristian

In cele ce urmeaza vom evidentia avantajele economice ale gazonului artificial. Amenajarile de terenuri sportive si de suprafete decorative s-au raspandit in ultimul deceniu, oamenii avand din ce in ce mai multa incredere in acest substitut al gazonului natural.
Aceste amenajari s-au raspandit in domeniul sportiv mai ales datorita specializarii pe ramuri sportive:fotbal, tenis, rugby, atletism, golf, minigolf. In fotbal, astfel de amenajari au ajutat atat comunitatea cat si fotbalistii profesionisti in pregatirea jocurilor, indiferent de nivelul la care evolueaza. Un ajutor in recunoasterea calitatii acestor terenuri a venit din partea FIFA si UEFA, care, a emis o serie de standarde de calitate pe care orice terende fotbal sintetic trebuie sa le respecte. Vorbim in acest caz despre reglementari din punct de vedere al rezistentei la conditii meteo neprielnice jocului de fotbal, a eliminarii cvasitotale a cheltuielilor de intretinere. Studii efectuate de catre specialisti in sport au relevat faptul ca fotbalul pe un asemenea teren influenteaza un mod pozitiv desfasurarea jocului, prin faptul ca se poate practica un fotbal mai rapid, directia paselor si mobilitatea jucatorilor nefiind afectate de starea gazonului.
Cum spuneam, din punct de vedere economic, un teren artificial destinat unei ramuri sportive speficicate mai sus este mult mai avantajos deoarece acesta nu trebuie irigat, nivelat, reinsamantat si protejat impotriva daunatorilor naturali. Totusi, exista actiuni pe care dumneavoastra ori administratorul terenului respectiv trebuie sa le intreprinda pentru a mentine terenul in conditii foarte bune de utilizare. Terenul trebuie periat in mod regulat pentru a se distribui in mod uniform granulele de cauciuc aflate la baza suprafetei. Trebuie indepartate in mod regulat toate resturile menajere sau obiectele aduse de vant. Insa aceste actiuni presupun alocarea de timp, nu mult, insa in nici un caz nu vorbim de bani cand vine vorba de intretinerea unui gazon artificial. De aceea, speram ca v-am convins de avantajele din punct de vedere economic al acestui produs.

Etichetat cu: , ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns