Avantajele unui motor mare, motorul V

Articol trimis de Autofarm

Foarte multa lumea atunci cand isi cumpara o masina noua cauta sa gaseasca ceva cu un motor mic pentru a reduce consumul de benzina. La fel de multa lumea prefera motoarele puternice care au multe avataje, cum ar fi :
Puterea:
Toata lumea stie ca un motor cu 6,8 sau 10 cilindrii este mult mai puternic decat un motor de 4 sau de 5 cilindrii, insa multi se intreaba, cu ce ne ajuta ? Ei bine, daca ai o masina puternica ( aici ne referim la cilindrii motorului ) ai un avantaj foarte mare la demaraje, la viteza sau in depasiri.
Flexibilitate mai mare:
Daca vorbim despre un motor in V, atunci vorbim despre echilibru, si avand o capacitate mare, dar si mai multi cilindri, puterea este impartita egal, asadar uzura este mai mica. Cert este ca multe masini americane cu motoare V8 au depasit milionul de kilometri, fara sa se fi umblat prea mult sub capota. Asadar, putem spune ca motorul V( sau toate celelate motoare puternice) sunt extreme de eficiente si nu se strica cu una cu doua, avem informatii ca multe masini au rezistat cativa ani fara sa aiba cea mai mica problema la motor, insa daca totusi aceste problem apar, se pot cumpara imediat piese auto care sa le inlocuiasca si sa aduca o stabilitate la fel de mare.

Viteza si demaraj crescut:
Asa cum va spuneam mai sus, o masina cu motor mare are o viteza de accelerare, o viteza maxima si un demaraj mai bune, fiind conferite de puterea si cuplul mari. Multa lume spune ca un motor puternic ii confera siguranta, ca poate depasi o masina mult mai bine, fara sa ezite, cum ar face cu o masina slaba. In plus, majoritatea masinilor serioase de teren au motoare mari, pentru ca un cuplu mare ajuta masina sa se deplaseze in teren, dar in special aceste motoare sunt alese pentru masinile de curse.

Etichetat cu: ,
Postat în Auto Moto

Lasă un răspuns