Batranete cu respect si demnitate pentru toti

Articol trimis de Ana Maria

Persoanele varstinice si singure sunt, de cele mai multe ori,in imposibilitatea de a se mai ingriji. De multe ori, cei din jurul lor stramba din nas la vederea lor, par murdare, urat mirositoare, enervante si obositoare. Uneori acestea devin chiar un adevarat pericol pentru vecinii de apartament sau de casa. Nu de putine ori au aparut la televizor tot felul de stiri despre astfel de varstici care datorita memoriei slabe, au uitat sa inchida gazele, ceea ce a dus la explozii si distrugere de bunuri, chiar de morti omenesti.
Asadar, societatea de astazi trebuie sa ia masuri in ceea ce ii priveste, sa explice oamenilor inca de timpuriu ca batranetea nu este o boala, ci doar o alta etapa a vietii, una in care se poate trai si in demnitate, cu respect, cu grija si intr-un mediu potrivit, inconjurat de persoane de aceeasi varsta, cu aceleasi preocupari.
Nu este nimic rau in a fi senior, din contra o astfel de persoana aduna experienta de viata, devine inteleapta, mult mai profunda, iar problemele medicale pe care le are, faptul ca nu mai poate avea grija de ea, nu inseamna moarte, ci doar momentul in care trebuie sa se gaseasca o solutie potrivita.
Aceasta este caminul de batrani, un loc modernizat, dedicat persoanelor varstnice, care nu mai au pe nimeni sa le ingrijeasca, dar si persoanelor bolnave, aflate in perioada de recuperare dupa o interventie chirurgicala. Pentru ca aici exista servicii de asistenta potrivite nevoilor seniorilor, un mediu de viata excelent pentru batrani, bolnavi sau neajutorati, dar si personal cu competente medicale, caminul de batrani poate fi solutia ideala pentru oricine ajuns in aceasta situatie.
Cei mai multi dintre batrani au o fobie ca vor ajunge intr-un azil singuri si uitati de toti, dar lucrurile nu stau deloc asa, pentru ca un camin este si va fi intotdeauna un „camin”, acel loc in care trebuie sa gasim sinonimul „acasa”. Doar aici camerele sunt echipate modern, incluzand televizorul, un obiect de care toti batranii sunt extrem de atasati. Exista o biblioteca, unde vor gasi cartile iubite sau un loc cu internet pentru cei care adora sa butoneze computerul. Asistentele medicale si infirmierele sunt persoanele care se vor dedica meseriei inca de la inceputul carierei lor in aceasta locatie, pentru ca dragostea de oameni in acest loc este cea mai importanta dintre toate calitatile pe care trebuie sa le aiba acestea. Supravegherea este continua, tratamentul fiecarui senior se va administra conform schemei, iar ingrijirea corporala se face zilnic sau de cate ori este nevoie. Problemele legate de spalatul hainelor, de mancare, de calcat sau uscat apartin doar caminului. Alimentatia se face in bucataria proprie, din ingrediente proaspete si naturale, meniurile fiind concepute de medici nutritionisti, iar pentru persoanele deplasabile se va asigura servirea mesei la pat.
Un camin pentru batrani reprezinta un loc demn, potrivit pentru oamenii din ziua de astazi, care au muncit o viata intreaga, iar la batranete trebuie sa fie respectati si ingrijiti cum se cuvine.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns