Beneficii aduse de echinacea din cele mai vechi timpuri

Articol trimis de Dan Marius

Influentat de actiunea diversilor factori externi, alaturi de un stil de viata deficitar, adesea se intampla ca al nostru sistem imunitar sa slabeasca odata cu trecerea timpului, ramanand astfel expusi in fata bolilor. Mai mult decat atat, imediat ce anutimpul racoros se instaleaza, maladiile respiratorii apar din ce in ce mai des, mai ales virozele, gripele si racelile. Acestea sunt doar cateva dintre motivele care ar trebui sa ne faca sa ne gandim la protejarea si intarirea sistemului imunitar.
Una dintre plantele aflate la indemana noastra si recunoscuta pentru proprietatile sale benefice de mai multe secole este echinacea, folosita de catree populatiile native nord-americane pentru tratarea racelilor, a gripei si pentru combaterea sindromului oboselii cronice.
Daca avem in vedere remediile naturale pentru intarirea imunitarii, echinacea conduce detasat in topul acestor remedii, mai multe cercetari aratandu-I eficienta in cazul in care este nevoie de intarirea sistemului imunitar. La persoanele care au folosit echinacea s-a constatat ca rata imbolnavirilor respiratorii a fost cu cel putin 50% mai redusa, decat in cazul celorlalte persoane. Explicatia pentru care echinacea este benefica pentru intarirea sistemului imunitar rezida din faptul ca aceasta stimuleaza corpul uman sa produca globule albe intr-o cantitate mai mare, mai ales limfocite, dar si o cantitate mai mare de interferon. Mai mult decat atat, echinacea stimuleaza producerea de substante naturale care intaresc organismul in lupta cu anumite afectiuni.
Iata pe scurt cateva dintre actiunile pentru care echinacea este apreciata:
• Echinacea poseda efecte tonice;
• Are o actiune imunostimulatoare;
• Echinacea este folosita in cazul persoanelor cu leziuni ale pielii;
• Contribuie la detoxifierea organismului;
• Stimularea sistemului imunitar al organismului este intarita de asocierea cu vitamina C si zinc.
Pentru a beneficia de proprietatile binefacatoare ale aceste minunate plante, o varianta este apelarea la suplimentele nutritive. Dintre ofertele prezente pe piata, pentru calitatea produselor sale recomandam oferta producatorului Forever Living Products, oferta pe care o puteti accesa si pe site-ul www.forever-aloevera.ro. Aici regasiti intreaga oferta de produse Forever, de la suplimente nutritive pana la o gama impresionanta de produse cosmetice pe baza de aloe vera.

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns