Camere de supraveghere High Definition

Articol trimis de Atu Tech

In sistemele de supraveghere video, in principal in sistemele de supraveghere video IP putem vorbi de camere de supraveghere HD (High Definition)

In zona sistemelor de supraveghere analog, inca nu se poate vorbii serios de camere de supraveghere HD, doar eventual in sistemele de supraveghere HD-SDI care depasesc 1 Megapixel. In general camerele de supraveghere analog, chiar cele cu rezolutie de 960H, nu depasesc 0,5 megapixeli, deci e evident ca aceste camere nu pot fi catalogate drept camere de supraveghere HD.

In zona sistemelor de supraveghere IP, avem deja la preturi decente camere de supraveghere HD care au usor peste 1,3 Megapixeli chiar si 2 Megapixeli, la un pret decent. Trendul tehnologiei este ca, camerele ip megapixeli sant in scadere mai accelerata decat analog.
Camerele de supraveghere HD sau Megapixeli, beneficiaza de o optica bazata pe un senzor de imagine te tip CMOS progresiv, care ofera imagini de o foarte buna calitate. Camera mai trebuie sa codeze corect aceasta imagine, sa o transmita unui inregistrator NVR fara intreruperi , iar NVR-ul sa fie capabil sa stocheze video la aceaiasi calitate video pe care o da camera HD.
Softul camerei si al NVR-ului trebuie sa fie „periat” ca niciunul dintre cele doua sa nu altereze calitatea inregistrarilor.

Etichetat cu:
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns