Care sunt diferentele dintre reflow si reballing? Reparatii la placa de baza!

Articol trimis de Cristian Tanasa

Atunci cand placa de baza a laptopului se defecteaza este posibil ca defectiunea sa fie generata de cipul video care s-a dezlipit de pe placa de baza. Relipirea cipului se poate face doar in anumite conditii si acest proces este cunoscut sub numele de reballing. Atunci cand aveti nevoie de reballing, practic aveti nevoie de reparatii la placa de baza a laptopului. Cautati service-uri de incredere, care fac reballing si nu reflow!

Daca veti ajunge la service laptopuri sau persoane fizice(reparatori) care va sugereaza procedeul numit reflow, refuzati si nu mai apelati la respectivul service niciodata.

Diferentele dintre reflow si reballing le vom explica in cele ce urmeaza.
La reballing cipul este desfacut de pe placa de baza in totalitate, profilul de bile de fludor este schimbat complet iar apoi cipul este relipit pe placa de baza. Tot acest proces se face cu ajutorul statie de reballing cu infrarosu iar temperaturile sunt controlate in tot acest timp.

In schimb, la reflow, temperaturile nu sunt controlate iar cipul nu este dezlipit si nici profilul de bile de fludor nu este inlocuit. La reflow, tot ce veti primi va fi o incalzire a placii de baza in zona cipului video, in speranta ca bilele de fludor ramase se vor retopi si vor relipi cipul astfel incat acesta sa funcioneze.

Este mai mult decat evident ce procedeu ar trebui sa urmam si ce nu ar trebui sa facem niciodata asa ca daca vreodata auziti vreun prieten ca vrea sa faca reflow, sa il ajutati punandu-l in tema in legatura cu dezavantajele reflowului si ca ar trebui sa faca reballing.

Etichetat cu: , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns