Ce este un display iphone 6s? Cum se poate inlocui? Dar ce este un smartphone?

Articol trimis de Alexandru Razvan

Probabil ca ati auzit termenul de „smartphone” utilizat destul de frecvent in ultima perioada. Asta pentru ca telefoanele inteligente inlocuiesc rapid vechile telefoane cu functii atat de limitate. Prin ce se diferentiaza un smartphone de un telefon normal si oare ce il face sa fie intr-adevar mai destept?

Pe scurt, un smartphone reprezinta un dispozitiv pe care il utilizam pentru efectuarea apelurilor telefonice, insa el mai are si alte caracteristici pe care le regaseam pana de curand doar pe un desktop pc. Cu un smartphone avem acces la internet, trimitem emailuri, citim si edicam documente, facem poze etc.

La inceput au existat telefoanele mobile si PDA-urile (mici dispozitive electronice). Foloseam telefoanele mobile ca sa efectuam apeluri, iar PDA-urile pentru organizare portabila.

Un PDA permite utilizatorului sa stocheze informatiile de contact, precum si o lista cu lucruri de facut. Este practic o agenda. In scurt timp, PDA-urile au inceput sa fie fabricate cu wireless incorporat si erau utile pentru trimiterea si primirea emailurilor. In schimb, pe telefoanele mobile puteam sa scriem SMS-uri. Astfel, treptat PDA-urile au fost proiectate cu functii de telefon mobil, iar telefoanelor mobile li s-au adaugat performante specifice PDA-urilor. Asa a aparut smartphone-ul.

Caracteristici cheie ale smartphone-urilor
Dexo mi exista o definitie clara pentru aceste dispozitive, iata cateva lucruri pe care le putem face cu un smartphone:

1. Are sistem de operare preinstalat. Pe dispozitivele Apple gasim iOS, iar alte SO sunt BlackBerry OS, Google’s Android OS, HP’s webOS si Microsoft’s Windows Phone.

2. Aproape toate telefoanele au un soft preinstalat (chiar si modelele de baza includ agenda de contacte si posibiliate de sortare), dar un smartphone poate avea utilizari multiple. Astfel, ati putea ca creati si sa edicati documente in Microsoft Office, puteti sa le vizualizati, sa descarcati aplicatii, editori de fotografii, primiti indicatii rutiere prin GPS, puteti sa creati o lista de redare de melodii in format digital.

– Acces web. Multe smartphone-uri va garanteaza acces la internet la viteze mai mari, datorita dezvoltarii retelelor de date 4G si 3G, precum si datorita suportului WI-Fi la mai multe receptoare. Puteti folosi smartphone-ul pentru a naviga pe site-urile preferate.

– Au tastatura QWERTY. Deci tastele sunt dispuse la fel ca la o tastatura. In plus, cand folositi smartphone-ul puteti opta pentru tastatura hardware (fizica) sau software (pe un ecran tactil, asa cum gasim la iPhone).

– Mesagerie. Cu orice telefon mobil puteti trimite si primi mesaje, dar cu un smartphone va puteti gestiona mai bine emailurile.

– Displayul pentru iphone 6s sau alte tipuri de smartphone-uri se pot schimba, ceea ce inseamna ca flexibilitate sporita.

Pentru display iphone 6s accesati www.smartmobitel.ro

Etichetat cu: , , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns