Ce flori sa alegem pentru un serviciu funerar?

Articol trimis de Ivan Bogdan

Oferirea de condoleante catre cineva care a pierdut o persoana apropiata poate fi extrem de inconfortabil deoarece orice s-ar spune sau s-ar face nu ar putea schimba nimic semnificativ si nu poate alunga durerea simtita de aceea persoana. Florile reprezinta o metoda eficienta de a spune unei persoane ca esti acolo pentru ea in acele momente dificile. Totusi, este bine sa se cunoasca diferentele dintre aranjamentele florale pentru o inmormantare sau o incinerare, pentru a cunoaste ce tipuri de flori sa trimiti.

Una dintre cele mai frecvente metode de a oferi simpatia unui persoane atunci cand aceasta a trecut in nefiinta este oferire de flori. Peste tot in lume si in marea majoritate a religiilor, florile reprezinta o parte dintr-o ceremonie. Florile nu reprezinta doar un mod delicat, frumos si subtil de a oferi condoleante, dar o combinatie reusita de flori poate reprezenta si un simbol al sperantei si al credintei. In antichitate, florile erau utilizate pentru a orna corpul celor care au trecut in nefiinta iar plantele erau folosite pentru a decora locul in care persoanele au fost ingropate. In cele mai multe dintre cazuri este o alegere personala de a trimite o anumita categorie de flori dar este important sa se cunoasca exact ce flori sau ce categorii de aranjamente sunt recomandate pentru servicii funerare.

Etichetele si aranjamentele florale

Florile reprezinta un mod popular si traditional de a exprima simpatia, simbolizeaza speranta si idea de merge mai departe, exprima un sentiment de caldura care este indispensabil intr-o atmosfera trista si sobra. Exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont cand trimiteti flori pentru un serviciu funerar. Daca trimiteti flori la locuinta decedatului sau la capela pentru o persoana apropiata atunci este recomandat sa se trimita capace cu flori pentru sicriu, coroane funerare, cruci sau buchete personalizate, pentru o ruda indeparata coroanele sau buchetele reprezinta o alegere adecvata.

Un lucru essential inainte de a oferi flori este sa aveti in vedere religia si convingerea decedatului sau al familiei acestuia. Spre exemplu evreii ortodoc si nu considera trimiterea de flori o simpatie adecvata.

Categorii de aranjamente florale pentru o inmormantare

Buchetele – Cele mai multe florarii au tendinta de a face buchete funerare cu diferite flori care sunt considerate adecvate in conformitate cu traditiile de inmormantare. Aceste buchete, care sunt facute special pentru inmormantari au tendinta de a fi, in general plasate in cosuri fara maner. Puteti alege varianta de a realiza la comanda un buchet cu trasaturi personalizate. Aceste buchete sunt perfecte daca participati in casa familiei persoanei decedate.

Cruci funerare – Aceste tipuri de flori au tendinta de a fi plasate pe un suport langa sicriu. Crucile funerare pot avea diferite dimensiuni, pot fi oferite de catre cei mici in semn de respect si sunt utilizate deseori de catre familia decedatului.

Aranjamentele florale cu vaza – Asemenea buchetelor florale, aceste categorii de flori pot fi trimise atat la domiciliu persoanei decedate, fie la biroul acestuia si reprezinta o metoda moderna si eficienta de pastrare a florilor pentru o lunga perioada de timp.

Coroanele funerare – In forma de flori, sau in forma de inima, coroanele funerare sunt poate cea mai abordata metoda utilizata de familia si de apropiatii decedatului si simbolizeaza viata vesnica. Coroanele de flori pot fi trimise la domiciuliu sau la locul de inhumare.

Trimiterea de flori este un gest extrem de important prin care se trimite un mesaj de respect si de consiliere, prin care se poate sugera ca sunteti acolo daca este nevoie in acele momente de durere si de suferinta.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns