Ce inseamna transferul unui domeniu web ?

Articol trimis de clausweb

Daca detinem un business online si ne dorim ceva nou, ori din diverse motive, avem nevoie de un furnizor de servicii web mai competent sau cu oferte mai bune de hosting sau de inregistrare ori transfer domeniu web, nu trebuie decat sa indeplinim corect conditiile care se impun si sa incepem o noua experienta cu un alt furnizor. Transferul contului de hosting la alta firma se face destul de usor daca se respecta intocmai conditiile procesului.

Daca nu ne mai satisface pachetul actual de servicii de inregistrare domenii web de la furnizor sau daca va loviti frecvent de probleme cu site-ul si vi se pare ca serviciul de asistenta nu este indeajuns de prompt, puteti sa va ganditi la concurenta, si anume un alt registrar de domenii web care ar putea sa indeplineasca cu mai multa grija nevoile si suportul de care site-ul are nevoie.
Daca dorim sa ne schimbam registrarul trebuie sa ne gasim unul nou cu servicii de calitate. Transferul datelor site-ului se face usor, fara alte probleme. De obicei, atunci cand avem un site web, atat gazduirea cat si inregistrarea domeniului se fac la acelasi furnizor. Daca dorim transferul siteului de la un furnizor la altul, probabil ar fi bine sa se transfere si contul de hosting la noul provider. Este important sa fim atenti la transferul de pe vechile nameservere pe noile, deorece specialistii afirma ca aici se acorda cea mai putina atentie atunci cand facem un transfer de astfel de date. Este important ca numele namsereverlor sa coincida cu numele de domeniu si sa nu existe erori de schimbare ip.

Cand vrem sa ne schimbam firma de la care primim gazduire sau registrarul web, trebuie sa avem in vedere faptul ca exista firme care nu percep taxe la transferul de date, sunt unele care obliga clientul la achizitionarea unui pachet de hosting o data cu transferul domeniului. Transferul dureaza maxim 7 zile, sau, in cazuri speciale maxim 48 de ore. Domeniile web implicate in litigii nu vor putea fi transferate numai dupa solutionarea lui. Conditiile unui transfer de domeniu prevad completarea unui formular din panoul de control al actualului furnizor, iar dupa trimiterea solicitarii de transfer vi se trimite inapoi un e-mail cu un link de finalizare a transferului. E important sa fim atenti la conditiile contractelor de transfer si servicii web de la furnizori pentru ca va pot obliga, prin politica pachetelor de servicii, sa uzati de serviciilor lor de gazduire, promovare etc. Dar, de obicei, gazduirea web si inregistrarea domeniului vin impreuna cand vrem sa publicam un site in mediul online.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Internet

Lasă un răspuns