Ce metode exista pentru a decripta o parola a unui cont de hosting

Articol trimis de clausweb

Cand aflam ca ne-a fost sparta parola la un contul de hosting sau chiar ca si client al unui site la care ne-am facut un cont ne gandim ca ori sistemul lor nu este securizat cum trebuie, ori parola noastra a fost prea slaba si usor de ghicit sau de intuit.
Sentimentul de frica si panica care se instaleaza nu are nevoie de un repeat pentru ca un cont de hosting deoarece datele secrete, bazele de date cu clientii si fisierele stocate o data corupte sau virusate cu greu pot fi recuperate ori salvate. O data ce un sistem a fost atacat de hackeri nu poate reveni la forma de dinainte, securizarea sa este solutia cea mai buna. Prevenirea si cunoasterea tipurilor de pericole salveaza cu aproape 100% datele, decat recuperarea lor care este aproape imposibila.
Exemple de fraude in sistemul de internet, pe servere pe care sunt gazduite sute de domenii web: furtul identitatii webmasterului – cei care sunt experimentati in astfel de hacking stiu cum sa procedeze pentru a sparge date si conturi. Infractiunea trebuie stopata, insa hackerii sunt de multe ori cu un pas inaintea victimelor si ajung sa distruga un sistem intreg din cauza ca insasi cei din interiorul sau ofera datele de trecere din cauza ca se pretind cu succes ca fiind angajati, parte din echipa sau specialtist in domeniul acesta, in firma sau institutia al carei sistem intranet este penetrat. Solutia in astfel de situatii este sa ne asiguram ca furnizorul de hosting si de servicii web utilizeaza un soft bun pentru recunoasterea identitatii. Un alt pericol care poate avea ca subiect pe oricine sunt actiunile brute force. Dupa cum spune si numele, este un atac agresiv la adresa parolelor. Cei din spatele atacului scaneaza dictionarul online si cauta atatea combinatii de cuvinte incat depisteaza in timp record mlte parole, dupa care distrug site-uri si date personale. O solutie de preventie sau de \”tratament\” este o parola de 10 caractere, diversificata, care sa includa numere, litere, semne etc.
Daca ne imaginam ca o baza de date sau un web mail server nu pot fi atacate, ne inselam. Virusii si furarea parolei de mail pentru a trimite mesaje false cu o adresa de user real sunt cele mai cunoscute atacuri la adresa utilizatorilor de e-mail. In cazul bazelor de date necriptate, atunci cand hackerii gasesc o portita de intrare nu ezita si ajung sa compromita un intreg server cu sute de site-uri inregistrate pe el. Bazele de date trebuie sa aiba parole greu de retinut si nu formate din cuvinte. Trebuie sa fie lungi si neaparat sa fie criptate. Infractorilor online le va fi mai greu sa ajunga la date si la parole.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Internet

Lasă un răspuns