Ce sa faci atunci cand se strica caseta directie a camionului tau?

Articol trimis de Alexandra M

Chiar daca rotile si motorul sunt piese indispensabile pentru orice tip de vehicul, maniabilitatea unui camion depinde in principal de sistemul de directie. Acest ansamblu de elemente auto are rolul de a controla directia de deplasare a camionului in sensul de mers dorit de conducator, prin schimbarea planului orizontal al rotilor fata de cel longitudinal al autovehiculului.

Asa cum probabil stii deja, directia camionului este caracterizata de mai multi factori importanti, fiecare dintre acestia avand un obiectiv clar in functionalitatea vehiculului pe toata durata traseului efectuat. Astfel, manevrabilitatea conducerii, stabilitatea in deplasare si virajele efectuate sunt aspectele ce dau indicii esentiale despre starea sistemului de directie al propriului camion.

In cazul in care redresarea camionului se poate efectua fara impedimente, componentele sistemului de directie dispun de o functionalitate maxima. Astfel, ai certitudinea ca volanul si celelate piese camion sunt in cea mai buna stare de utilizare, incluzand in aceasta categorie si componenta cea mai importanta a acestui ansamblu, respectiv caseta directie.

Unul din rolurile primordiale ale unei casete directie este atenuarea optima a socurilor transmise pe traseu, de la roti la volanul camionului. Cu toate acestea, gropile, sinele de tramvai sau santurile extrem de adanci reprezinta dusmanii cei mai mari ai rotilor camionului tau, indiferent daca esti posesor de DAF, MAN, IVECO sau RENAULT. Aceste imperfectiuni ale drumului pot contribui la deteriorarea componentei care garanteaza functionarea optima a tuturor componentelor, caseta directie.

Cum se intampla acest lucru? Socurile resimtite de roti se transmit mai departe, pana la suspensii si caseta de directie a camionului tau. Astfel, urmele impactului ajung in coloana de directie si volan, fiind simtite chiar si de soferul autoturismului.

In momentul in care se strica caseta directie, vei observa anumite semne ce trebuie luate in considerare cat mai repede posibil. Disconfortul resimtit de catre conducator in momentul executarii virajelor sau existenta scurgerilor de ulei sub autoturism sunt indiciile care arata o defectiune la caseta de directie a camionului tau. In cazul in care te confrunti cu una dintre aceste situatii, iti indicam sa iei urgent masuri, pentru a beneficia de cele mai inalte standarde de siguranta in utilizarea camionului tau pe trasee lungi.

O solutie ce poate rezolva aceasta problema este reconditionarea casetei de directie la un service specializat. Defectul principal intampinat la caseta de directie este produs de intrarea apei si a prafului in piesa camion, fapt ce duce la deteriorarea componentelor existente si ruginirea acestora. Pe langa curatarea specifica a sistemului hidraulic, o reconditionare optima a unei casete directie consta in demontarea si repozitionarea corecta a acesteia in cadrul camionului, astfel incat sa beneficiezi de cele mai inalte standarde de siguranta in timpul activitatii de sofer tir.

Cu toate ca aceasta metoda pare extrem de utila in rezolvarea problemelor intampinate cu caseta directie, trebuie sa ai in vedere faptul ca repararea este extrem de costisitoare. In plus, reconditionarea nu poate garanta ca defectiunile nu vor aparea din nou, avand in vedere vechimea sistemului directie pe care il ai in dotarea camionului.

O solutie mult mai viabila in rezolvarea defectiunilor intampinate este sa achizitionezi o caseta directie de cea mai buna calitate, astfel incat sa inlocuiesti cu succes piesa deja uzata a vehiculului. Cu o experienta indelungata in domeniu, specialistii www.dezmembraricamioane.eu iti stau la dispozitie cu piese la preturi avantajoase, menite sa sporeasca functionalitatea autoturismului tau. Astfel, in magazinul nostru online gasesti caseta directie ce poate garanta o siguranta maxima a traseelor efectuate, in timpul activitatii tale de sofer de camion.

Cu o caseta directie in cea mai buna stare de functionare, nu va mai fi nevoie sa iti faci griji in legatura cu deteriorarea rapida a pieselor camion. Indiferent daca gropile adanci intalnite pe drum sau sinele de tramvai au stricat considerabil aceasta piesa vitala sensului de mers al tirului, achizitioneaza o caseta directie din magazinul Dezmembrari Camioane. Odata cu aceasta decizie, vei economisi resurse financiare in timp ce castigi calitate ireprosabila!

Etichetat cu: , , , , , , , ,
Postat în Auto Moto

Lasă un răspuns