Ce trebuie sa faci pentru a deveni instructor auto

Articol trimis de Vasile Alexandru

De la an la an, numarul instructorilor auto creste, datorita cererii care exista. Din ce in ce mai multi tineri isi doresc sa obtina permisul de conducere, iar pentru asta, pe langa teoria si practica invatate, trebuie sa apeleze si la un instructor cunoscut si care exceleaza in meserie, deoarece doar asa va invata si va putea obtine permisul de conducere. Rolul unui instructor auto este de a preda regulile cu privire la codul rutier, de a-i invata pe elevi despre constructia si functionarea autovehiculelor, dar si despre partile lor componente. Lectiile de conducere de pe drpciv se dau si pe simulatoarele de conducere.
Primele ore de condus, elevii le iau in poligon, dupa care sunt dusi in diverse conditii de trafic: prin suburbia, drumuri cu semafoare si viraje, intersectii etc. Pe perioada cursurilor, instructorul auto asigura siguranta elevilor, preda si face demonstratii practice, il inscrie pe elev la examene. Sunt instructori specializati doar in a preda lectii de teorie, in timp ce altii sunt specializati in a preda lectii practice de conducere.

Conditiile de trafic sunt, de cele mai multe ori, stresante, atat pentru instructorii auto, cat si pentru cei care invata sa conduca. Nu este placut pentru nimeni sa stea in spatele unei masini cu scoala de soferi, insa trebuie sa fie constienti de faptul ca fiecare a trecut prin asa ceva. Fiecare instructor auto care si-a deschis o scoala de soferi are mai multe masini, iar clientul este cel care alege masina pe care isi doreste sa invete sa conduca. Pentru a deveni instructor auto trebuie sa ai carnetul de conducere de cel putin cinci ani, sa termini o scoala profesionala si sa detii un curs de calificare pentru predarea orelor pe autoturismul respectiv. Trebuie sa aveti o putere mare de concentrare, sa fiti rapid in reactii, sa prezentati incredere si sa aveti abilitatea de a lucra cu oamenii.

Regulile s-au schimbat

Legislatia este intr-o continua transformare si modificare, iar daca pana acum pentru a deveni instructor auto trebuia sa fi absolvit 12 clase si sa rezolvi un chestionar cu 60 de intrebari, lucrurile au devenit ceva mai complicate. Trebuie sa aveti un curs de 120 de ore dintre care 30 de conducere, iar dupa aceste cursuri veti da o proba practica si una teoretica. Trebuie sa va pregatiti intens daca doriti sa deveniti instructor auto pentru ca si altii sa aiba ce invata de la voi. Nu va bazati doar pe faptul ca stiti sa conduceti. Trebuie sa aveti si abilitatea de a fi profesor si de a avea rabdare cu fiecare elev in parte. Categoriile de oameni care calca pragul scolii de soferi sunt diferite, asa ca aveti nevoie de toate abilitatile pentru a le pune in practica.

Etichetat cu:
Postat în Diverse

Lasă un răspuns