Componentele unui sistem de alarma si importanta lor

Articol trimis de Andrei Preluca

Multe dintre principalele probleme prezente in ziua de azi sunt efractiile dar cu ajutorul unor sisteme de alarma alarmexpert aceasta probema se poate rezolva. Zilnic putem vedea la stirile de la TV un numar mare de case, baruri sau case de amanet „sparte” de hoti. Desigur acest lucru ar putea fi prevenit cu ajutorul unui sistem de alarma ce functioneaza corect, lucru cu care insa, majoritatea dintre acesta nu sunt dotate. Toti acestia ar trebui sa stie, ca in functie de sistemul de alarma, acesta poate oferi o serie de facilitati celor care il folosesc.

Printre aceste facilitati se numara: asigurarea protectiei tuturor zonelor dorite, protectia numai asupra anumitor zone, avertizarea telefonica atunci cand se incearca intrarea prin efractie, avertizarea dispeceratelor firmelor de paza si pot chiar avea o autonomie ridicata atunci cand vine vorba de cazurile in care se intrerupe alimentarea cu energie electrica.
Componentele unui sistem de alarma profesional sunt: centrala de detectie si alarmare, detectoarele de miscare, detectoarele de geam spart, detectoarele de vibratii, contactele magnetice, tastatura, barierele in infrarosu, sistemele de avertizare ( audio si optice), elementele de alarmare la distanta si acumulatorii.

Componenta de baza a unui sistem de alarma este reprezentata de centrala de detectie si alarmare. Aceasta are rolul de a supraveghea semnalele de stare ce vin de la detectorii specializati, care sunt conectati la intrarile centralei.
Detectoarele de miscare trebuiesc instalate atat in interior, cat si in exterior, pentru a putea regla sensibilitatea de detectie atunci cand exista perturbatii electromagnetice. Detectoarele de geam spart sunt instalate, in special, pentru a detecta spargerea geamurilor de la usi sau ferestre, alarma declansandu-se cand se detecteaza frecventele emise de spargerea acestora. Despre detectoarele de vibratii putem spune ca au rolul de a detecta perforarea peretilor, atunci cand hotii aleg aceasta tehnica de spargere a locuintelor. Principalul avantaj al acestor tipuri de detectoare este acela ca ele detecteaza o spargere inainte ca aceasta sa aiba loc.

Contactele magnetice sunt cele care asigura protectia unui perimetru prestabilit, pentru protejarea ferestrelor sau a usilor, acestea putand fi instalate in unele puncte de acces despre care se crede ca sunt vulnerabile. Barierele in infrarosu sunt utilizate, in special, atunci cand se doreste protectia spatiilor exterioare, dar si pentru a avertiza atunci cand cineva incearca sa patrunda in spatiile interioare. Sistemele de avertizare audio si optice, dupa cum le spune si denumirea, sunt cele care au rolul de a avertiza acustic, atunci cand cineva patrunde in perimetrul prestabilit.

Printre elementele de alarmare la distanta ce pot fi prezente intr-un sistem de alarma se numara comunicatorul telefonic sau interfata care face conectarea cu dispeceratul de supraveghere. Ultima componenta a unui sistem de alarma o reprezinta acumulatorii. Acestia au rolul de a mentine sistemul de alarma in functiune, chiar si atunci cand sursa de energie electrica este intrerupta.

Etichetat cu: ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns