Configurarea sistemului de supraveghere cu NVR

Articol trimis de Gabriel

Cum configurez camerele de supraveghere IP si NVR-ul pentru a inregistra? Sunt multe persoane care isi pun aceasta intrebare dupa ce au achizitionat un kit de monitorizare video. De fapt, raspunsul nu este chiar universal si depinde foarte mult de echipamentele cumparate dar si de nevoia fiecarui individ in parte. Setarea unitatii de inregistrare network video recorder (NVR) se face in functie de aplicatie si evident, in functie de performantele pe care le are aceasta unitate standalone. Totusi, indiferent de marca produselor, in continuarea articolului veti afla setarile de baza pe care le puteti face camerelor de supraveghere IP cat si NVR-ului pentru a obtine imaginea de care aveti nevoie.

Pentru a intelege mai usor, vor fi prezentati 3 pasi pe care ii puteti urma cu usurinta chiar daca sunteti novice in domeniul securitatii video. Inainte de toate, trebuie sa amplasati camerele de supraveghere IP in mod strategic si apoi sa trageti firele de la fiecare camera in parte pana la locul unitatii de inregistrare NVR. Ulterior, aveti nevoie sa montati o memorie hard disk (HDD) in interiorul NVR-ului pentru a salva fluxul video surprins de camere. Nu in ultimul rand, setarile echipamentelor.

Pasul 1: Instalarea fizica a echipamentelor
– Conectati NVR-ul la o priza. De asemenea, folositi cablul VGA (sau HDMI) al unui monitor pentru a obtine meniul grafic al unitatii de inregistrare, respectiv setarile ce pot fi efectuate ulterior.
– Legati cablul Ethernet de la fiecare camera IP, la NVR daca acesta are POE (power over ethernet) sau la un router. Cu alte cuvinte, aici vorbim deja de doua tehnologii. Cea in care semnalul video si alimentarea sunt transmise pe acelasi cablu (pe scurt POE) sau varianta a doua in care veti alimenta separat camerele de supraveghere dar aici aveti nevoie de un router la care veti conecta toate echipamentele, inclusiv unitatea de inregistrare NVR.
– Foarte important de retinut, instalati memoria HDD sau cel mai bine, cand comandati produsele, specificati sa vi se puna si hard disk-ul pentru a scapa de o grija.

Pasul 2: Setarea camerelor de supraveghere IP
Depinde de modelul pe care l-ati ales, aveti nevoie sa faceti cateva setari preliminare la camerele IP. Acestea pot fi legate la router si accesate din calculatorul pe baza IP-ului stabilit de furnizor. Cea mai importanta setare este sa ii schimbati camerei, IP-ul standard cu care a venit (daca este cazul).

De exemplu, aveti la camera IP-ul 192.168.1.100 dar router-ul dvs. are o alta clasa si anume 192.168.0.1. Pentru ca echipamentele sa comunice intre ele si pentru a nu va stresa peste masura, va spun un mic secret: camerele, NVR-ul si router-ul trebuie sa aiba aceeasi clasa IP. Cu alte cuvinte, veti schimba 192.168.1.100 cu 192.168.0.100. A doua camera IP poate avea 192.168.0.101, etc., iar NVR-ul 192.168.0.110 sa zicem.

Pasul 3: Setarea unitatii NVR
Pana in acest moment, v-ati dat deja seama ca meniul unitatii de inregistrare NVR este grafic si se poate seta destul de usor (chiar intuitiv). Aici, in primul rand, trebuie sa intrati in ramura network unde veti adauga ip-urile camerelor de supraveghere, respectiv 192.168.0.100, 192.168.0.101, etc. si in acest fel veti obtine imaginea mult dorita.

Mai mult, in functie de model si de performantele acestuia, NVR-ul va poate ajuta sa inregistrati la detectia miscarii, dupa un anumit interval orar sau permanent. Tot din meniul grafic aveti posibilitatea de a seta memoria interna HDD sa inregistreze ciclic (adica, atunci cand hard disk-ul se umple, softul inteligent va sterge cel mai indepartat eveniment).

Pe langa setarile mentionate mai sus, aveti de asemenea capacitatea de a accesa remote (de la distanta) tot ce se petrece in locatia dvs., fie ca vorbim aici de locuinta, afacerea pe care o administrati, etc. Totusi, acest topic va fi acoperit intr-un alt articol.

In acest moment, amplasarea si setarea echipamentelor a luat sfarsit. Daca simtiti ca situatia va depaseste, apelati cu incredere la specialisti in domeniu. Veti gasi la eyewatch de exemplu, o echipa instruita ce va poate raspunde cu usurinta la intrebari astfel incat sa va bucurati mai repede de sistemul dvs. de supravegehere format din camere IP si NVR.

Etichetat cu: , , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns