Contrastele iernii

Articol trimis de Mariana Popa

Contrastele iernii

Intre realitate si fictiune este o linie foarte subtire, la fel cum poate fi intre dragoste si ura, intre dorinta si reprimare, intre nevoi si mofturi, intre a fi si a nu fi. Toate aceste fatete ale vietii se reflecta in fiecare. Jocurile acestea subtile se strecoara in fiecare clipa, declansand lanturi de contraste si ipostaze, care se oglindesc la fel de bine si in moda. E clar ca femeia contemporana este un cumul al acestor realitati. Ea este de multe ori mai sofisticata decat femeia din perioada interbelica, dar poate mai simpla, sau mai bine zis mai practica decat femeia din perioada renascentista. Astfel, moda se sculpteaza delicat in jurul ei, protejandu-i delicatetea si vulnerabilitatea si celebrandu-i forta.

In aceasta iarna, contrastul dintre miscarile elegante ale unei feline si duritatea hainelor barbatesti va fi savurat in pasi de swing. O femeie imbracata in costume barbatesti va fi intotdeauna fascinanta. Stilul acesta unic te poarta usor si in perioada interbelica, iar designerii care s-au ocupat de acest minunat contrast in acest sezon sunt Stella McCartney, Ralph Lauren si Vivienne Westwood.

Blanurile nu vor iesi niciodata din trend. Sunt extrem de practice in aceasta perioada friguroasa, dar mai mult decat atat, de aceasta data sunt invaluite intr-o dementa extravaganta. Sunt colorate, pline de imprimeuri si accesorii, creionand o aura punk si chiar disco.

Un alt trend care ne duce cu gandul in anii `50 i-a inspirat astazi pe Alexander Wang, Givenchy, Kenzo, Gucci. Rochii sau jachete, paltoane, sacouri, lungi sau scurte, indiferent de marime, culoare sau materiale, toate au umerii usor rotunjiti si bombati. Si aceste rotunjimi creeaza un delicios contrast, atunci cand le asortam cu rochii in linii drepte sau ascutite.

Contrastele aproape deseneaza armonia incredibila a unor siluete sau figuri, stabilind echilibrul intre realitate si fictiune, dragoste si ura, dorinta si reprimare, nevoi si mofturi, moda si tine. Poate fi un joc sau poate fi aceeasi realitate in care te invarti. Tu ce alegi? Jocul modei poate incepe acum!

Etichetat cu: ,
Postat în Moda si Frumusete

Lasă un răspuns