Controlul accesului

Articol trimis de markkona

Controlul accesului a luat nastere pentru disparitia cheilor. Acum, nu mai este nevoie sa inlocuiti cilindrii de blocare sau cheile atunci cand acestea au fost pierdute. Solutia de acces cu cardul reprezinta o investitie rentabila. Daca un card se pierde, acesta pur si simplu poate fi sters si nu mai reprezinta o amenintare. Industria hoteliera a fost prima care a cumparat aceasta noua tehnologie si investitia lor a deschis usa unui program de dezvoltare repede. In cele din urma, piata a adus solutii on-line cu ajutorul bazelor de date disperse, sisteme de control pentru usi multiple si sisteme de distributie. Software-ul a devenit din ce in ce mai sofisticat, cu caracteristici si beneficii suplimentare.

Proprietarii de sisteme de acces ar putea defini acum ca tehnologia a functionat fara probleme. In primele zile, cardurile de acces au prezentat o varietate de evolutii tehnologice (codificare magnetica la fata locului, banda magnetica, cod de bare). Astazi, aspectul cardului de control al accesului si arhitectura este foarte diferita, la fel si caracteristicile si beneficiile pe care le ofera. Cu toate acestea, cartela, ramane un instrument pentru controlul de intrare-iesire. In ziua de azi, controlul de acces s-a inradacinat ferm in mediul IT. La marginea de taiere, cititoarele si cardurile folosesc algoritmi de criptare sofisticati pentru a spori securitatea.

Cardurile au evoluat, devenind tehnologii inteligente. Acestea pot fi programate si sunt capabile sa detina numeroase tipuri de acreditari criptate, facand un dispozitiv cu multe scopuri. Ca si in cazul altor inovatii, cardurile, au depasit activitatea infractionala si au devenit tot mai sofisticate, odata cu aparitia fenomenelor de clonare a cardurilor din secolul 21. Cele mai recente inovatii au introdus cititoare cu ecran tactil care utilizeaza aplicatii similare, asemeni aplicatiilor folosite de smartphone-uri si tablete. Cu toate acestea, sunt si cititoare care gazduiesc comunicatii de teren si este posibil sa foloseasca caracteristica NFC a unui smartphone precum o acreditare autorizata pentru obtinerea accesului, decat pentru detinerea unui buletin. Sunt cititoare portabile care permit folosirea de platforme software comune, schimbul de date, cresterea protocoalelor din industrie au crescut nivelul de integrare si echipamentele de polenizare incrucisate. Controlul accesului a devenit un factor care ajuta la siguranta unui site. De asemenea, cititoarele de control al accesului pot fi setate pentru a dezactiva camerele de supraveghere de pe smartphone-uri, poate arata detaliile ultimului utilizator. Asadar, controlul accesului si protectia informatiilor va evolua pentru a deveni un serviciu complet gestionat, proprietatea si responsabilitatea ramanand in intregime furnizorului de servicii de specialitate.

Etichetat cu: , ,
Postat în Afaceri Economie

Lasă un răspuns