Controlul calitatii saltelelor de pat

Articol trimis de Cosmin Voicu

In aceasta etapa a fabricarii saltelelor de pat sunt verificate si daca acestea indeplinesc toate aceste standarde de calitate setate de producatori.
In timpul procesului de fabricare cele mai multe proceduri de control al calitatii sunt efectuate din punct de vedere vizual. Majoritatea producatorilor implementeaza inspectii la punctele critice ale procesului de productie si anume dupa ce s-au receptionat arcurile interioare, inainte si dupa inchiderea saltelei si etanseizarea acesteia si inainte de a fi ambalate.

Elemente privind protectia saltelelor de pat

Focul este un dusman pentru orice fabrica ce produce <a href=\"http://www.imexgrup.ro/pat-cu-saltea-c10-p1\">saltele de pat de calitate</a> asadar este mai mult decat necesar sa se respecte normele de protectie a muncii, sa se respecte normele PSI si legislatia in vigoare. Despre aceste elemente trebuie sa fie constienti toti participantii la procesul de productie si este mai mult decat necesar sa se realizeze instructie periodica.
Pentru a putea proteja saltelele impotriva focului, majoritatea producatorilor au dezvoltat si utilizeaza pentru producerea saltelelor de pat materiale ignifugate. Acest lucru este bine venit chiar si in randul consumatorilor intrucat daca acestia fumeaza si scapa tigara pe pat aceasta din urma nu se va mai arde cu prea multa usurinta.
Incepand din anul 1987 pe etichetele saltelelor de pat se trec in mod obligatoriu si avertizari cu privire la potentialul saltelelor de a provoca incendii in conditii de utilizare necorespunzatoare.

Controlul calitatii element important in fabricarea saltelelor

Controlul calitatii saltelelor de pat face parte dintr-un amplu proces de verificari menite sa ofere conditii optime de utilizare pentru consumatorii finali cum ar fi utilizarea unor materiale care sa nu provoace alergii, sa se utilizeze tehnologii de ultima generatie pentru a tine pasul cu dezvoltarea continua a pietei, sa se dezvolte produse sigure pentru a fi utilizate in cele mai optime conditii.
Mai ales in cazul in care aceste saltele de pat sunt produse pentru a completa paturile pentru copii, acestea trebuie totodata sa indeplineasca niste conditii speciale pentru a nu dauna sanatatii acestora.
Avand in vedere ca aceste saltele sunt produse pentru a fi utilizate pe termen lung, in medie pentru o perioada de sapte ani, controlul calitatii este un aspect care nu trebuie ignorat de nici un fabricant de saltele pentru copii.

Cateva cuvinte despre modul de realizare

In cadrul controlului de calitate al produselor de obicei este utilizat si un microscop pentru a putea verifica mai atent detaliile de finete care pot sa scape din raza vizuala iar in acest fel se asigura un control mult mai optim si mult mai bine pus la punct.
Prin acest intermediu se pot contracara multe riscuri si in aceasta faza se poate opri comercializarea unor saltele de pat care nu indeplinesc standardele si calitatea necesare. La fabricarea fiecarui lot nou de saltele de pat, indiferent de ce tip ar fi acestea, controlul calitatii se poate considera mai mult o etapa obligatorie.
Fara a realiza un control al calitatii pentru saltelele de pat nu se poate determina daca acestea corespund cerintelor sau daca acestea au respectat toate cerintele de fabricatie respectiv etapele pentru a le face corespunzatoare si perfecte pentru a fi comercializate catre consumatorul final.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns