Cum actioneaza laserul asupra pielii imbatranite

Articol trimis de Expert Online

Stadiile imbatranirii pielii merg de la primele riduri fine de expresie sau aparute in jurul ochilor si pana la inmultirea ridurilor adanci si lasarea pielii. Acestea nu sunt singurele probleme ce pot fi tratate cu laser. Venele-paianjen si varicele pot fi atenuate fara dureri si fara tehnici invazive si dificile.

Laserul si aparatele ce functioneaza pe baza de lumina pot trata petele de varsta, cearcanele, pielea uscata, ridurile fine si adanci, petele de pe maini, roseata pielii, cicatricile, varicile si pot elimina parul nedorit si tatuajele. Tehnicile de interventie, atunci cand vine vorba despre laser, pot fi ablative sau non-ablative. Aflam, mai jos, ce ofera fiecare dintre ele.

Terapiile ablative cu laser

Este clar ca pacientele apeleaza la terapiile cu laser pentru ca vor o remodelare corporala in fata timpului. Acestea incalzesc pielea pana la punctul in care lasa o urma vizibila, ce se vindeca intr-o scurta perioada. Terapia este eficienta pentru ridurile adanci, stadiile avansate de imbatranire a pielii si expunerea la soare fara protectie.

Laserterapia e cunoscuta pentru efectele majore in bolile varicoase. Energia transmisa de laser este absorbita selectiv de hemoglobina din sange. Laserul foloseste anumite lungimi de unda, adaptate pacientelor care au recurs la aceasta terapie. Ele sunt alese cu ajutorul examenului ecoDoppler, facut de catre medicul clinician. Desi implica o perioada de recuperare, tratamentul nu are efecte secundare sau riscuri de complicatii.

Terapiile non-ablative cu laser

Folosite tot pentru intinerire, aceste tratamente dilatatie vase se bazeaza pe racirea pielii si ajuta la atenuarea venelor-paianjen, a varicelor, intinerirea pielii, inderpartarea parului si terapia de onychomycosis. Lungimea de unda non-abliativa inseamna o absorbtie eficienta si varice eliminate fara o perioada de recuperare. Insa, aceasta se aplica in cazul primelor semne de imbatranire.

Un mix de sticla si metal este cel care raceste pielea inainte, in timp ce laserul este aplicat si dupa. Epiderma este protejata, iar tratamentul nu implica reactii adverse.

Laserterapia este folosita si pentru scoaterea tatuajelor si in cazul problemelor de acnee. Dupa vindecarea pielii, in cazul terapiei ablative, nu apar alte riscuri sau efecte secundare. Straturile de piele problematice sunt eliminate, iar celulele noi, care se formeaza pe perioada vindecarii, ii confera pielii un aspect mai tanar si mai ferm. Procedura poate sa fie combinata cu alte interventii estetice sau chirurgicale, fara contraindicatii.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Moda si Frumusete

Lasă un răspuns