Cum alegem kit-ul de ambreiaj?

Articol trimis de Alin

La masinile diesel kitul de ambreiaj se inlocuieste (de regula) impreuna cu volanta cu masa dubla in functie de gradul de uzura al acesteia si pretul este pe masura. Ce variante avem?

In primul rand trebuie sa stii de la inceput ca durata medie de viata a unei volante cu masa dubla este de 200.000km. Asta depinde insa in mare masura de modul de exploatare a vehiculului (urban, extraurban, „sportiv” sau mai „relaxat” etc).

Sa luam un studiu de caz: „Skoda Octavia 1.9 TDI”

In acest caz ai 2 variante:

-varianta 1- volanta cu masa dubla si kit ambreiaj cum a fost echiparea de fabrica care poate sa fie LUK sau Sachs, calitativ ambele sunt recomandate iar pretul difera cu 150-200 lei

-varianta 2-kit ambreiaj de conversie la volanta simpla. Dupa cum ii spune si numele se inlocuieste complet volanta dubla cu un rigida(simpla) iar pe viitor se va inlocui doar kitul de ambreiaj alcatuit din placa de presiune, disc ambreiaj si rulment. Singurul avantaj este pretul binenteles iar performantele sunt comparabile cu varianta cu masa dubla, insa si aici depinde foarte mult de stilul de condus.

Concluzii:

1. Daca esti in situatia in care trebuie sa schimbi volanta impreuna cu kitul de ambreiaj gandestete de doua ori inainte de a lua o decizie. Daca masina ta are un rulaj apropiat de 200.000 e bine sa inlocuiesti si volanta deoarece de fiecare data cand se demonteaza ambreiajul (implicit cutia de viteze) vei plati o manopera intere 350 lei si 500 lei

2. Daca nu ai un stil de condus agresiv o varianta „ieftina si buna” este kitul cu volanta simpla.

3. Evitati condusul cu pedala de ambreiaj „semidebraiat” desi aici sunteti putini cei care recunosc acest lucru(ma refer la barbati).

Etichetat cu: ,
Postat în Auto Moto

Lasă un răspuns