Cum sa alegi patutul perfect pentru bebelusul tau

Articol trimis de Paul

Patutul bebelusul este prima piesa de mobilier pe care o cumpara viitorii parinti. Prima, dar si cea mai importanta, deoarece copilul va dormi 3-4 ani in acel patut si isi va petrece o mare parte din timp dormind in acesta.
Dupa cum deja probabil va ganditi, cel mai important aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere este ca patutul sa fie solid si stabil. Astfel, se recomanda patuturi construite din lemn de esenta tare, cum este stejarul, fagul, frasinul sau artarul. Majoritatea patuturilor comercializate la noi in tara confectionate din lemn au dimensiuni standard: 60/120 cm sau 70/140 cm, deci nu vei avea probleme atunci cand va trebui sa cumperi salteaua, aceste marimi fiind reglementate conform normelor europene.

Verifica cu atentie gratiile patutului, acestea jucand un rol foarte important in alegerea patutului perfect pentru nou-nascut. Gratiile trebuie sa fie la o distanta de maxim 6,5 cm una de cealalta, chiar mai putin daca este posibil, astfel vei minimiza riscul ca copilul sa ramana blocat intre acestea. De asemenea, asigura-te ca acestea au o constructie solida si sunt rezistente.

Stabilitatea patului. Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi patutul pentru prichindel. Inainte de a cumpara patutul dorit, zgaltaie-l putin, vezi daca se misca si daca cadrul patului este unul solid. Odata ales patutul, adus acasa si montat, verifica inca o data daca se zgaltaie. De asemenea, verifica in cel mai mic detaliu daca acesta a fost montat corespunzator, o greseala minora de montaj te poate costa scump pe viitor. Incearca gratiile, vezi daca acestea se rotesc sau se indoaie, verifica suportul pentru saltea.
Dupa ce te-ai decis ce patut se potriveste cel mai bine bebelusului, ai grija unde il asamblezi si il asezi. Acesta trebuie sa fie la o distanta mare de fereastra si de cuier, jucarii, perdele sau alte obiecte de mobilier.

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns