Cum sa scrii advertoriale. Afla cum poate vinde o poveste buna

Articol trimis de Mavis

Un advertorial reprezinta combinatia perfecta dintre advertisement (publicitate) si editorial. Practic, arta de a scrie advertoriale consta in imbinanarea unui text informativ, cu unul persuasiv publicitar, astfel incat rezultatul va reprezenta un material util cititorului si nu doar o simpla reclama. In acest articol o sa punem accentul pe cum sa realizezi un echilibru intre „poveste” si vanzare.
Defineste clar ceea ce vinzi
Initial nu pare necesar, dar este un pas esential pentru a scrie advertoriale reusite. Asa ca inainte de a te apuca de scris, gandeste-te si defineste clar ceea ce urmeaza sa vinzi. Vrei sa ii faci publicitate intregii intreprinderi? Sau poate vrei sa promovezi un produs sau un serviciu? Este vorba despre o promotie?
Gaseste informatiile relevante
Daca primul pas ti s-a parut absurd, acum ii vei intelege importanta. In functie de lucrul pe care il promovezi, o sa alegi o abordare diferita pentru a-l pune in valoare, prin urmare si informatiile alese vor fi diferite. Daca de exemplu vei alege un serviciu, vei pune accentul pe nevoile si problemele rezolvate de acesta, daca este un produs poate vei folosi informatii interesante despre utilitatea acestuia, iar daca vei vorbi despre compania ta ca un tot unitar, poate vrei sa scrii despre experientele clientilor.
Include reclama in poveste
Un advertorial trebuie sa inceapa si sa se termine o data cu „povestea”, iar partea de publicitate trebuie strecurata intre informatii. Noi iti recomandam sa nu o inlcuzi in primele paragrafe, deoarece cititorul isi poate pierde interesul mult mai usor.
Foloseste citate pentru a intari credibilitatea afirmatiilor tale. Daca de exemplu scrii despre un produs, intervieveaza clientii tai si foloseste-le parerea, pentru a demonstra eficacitatea produsului. Parerile clientilor pot juca acelasi rol si atunci cand vine vorba de experienta unui serviciu.
Incearca sa te feresti cat mai mult de sloganuri si clisee. Nu vrei sa iti plictisesti cititorii, iar pentru acestia afirmatii nefondate ca „cei mai buni din domeniu” sau „cele mai bune preturi” reprezinta vorbe in vant. Daca intr-adevar ai cele mai mici preturi sau cele mai bune produse/ servicii demonstreaza asta prin parerile clientilor.
Nu mentiona preturi
Noi iti recomandam sa nu incluzi costuri in advertoriale, deoarece va oferi o imagine neprofesionala afacerii tale. De asemenea, mentionarea unui pret va determina ca balanta poveste-reclama sa incline pe partea publicitara. Noi te incurajam sa incluzi in schimb detalii de contact: linkul siteului, o adresa de e-mail, numar de telefon sau adresa. De asemenea, daca oferi o promotie sau o garantie clientilor tai, incheierea este momentul oportun de o mentiona.
Atunci cand scrii un advertorial trebuie sa pui pe primul loc profesionismul si calitatea acestuia. Asa ca daca ai nevoie de ajutor, nu te teme sa il ceri. Echipa noastra de experti seo, bloggeri si copywriteri de la redactia seo este dornica sa te ajute atat cu advertoriale de calitate, cat si cu alte servicii precum: text site, continut site, strategii seo. Pentru tine avem si o oferta pentru un timp limitat: la achizitionarea oricarui pachet de 6 luni primesti o reducere de 15%!

Etichetat cu: ,
Postat în Internet

Lasă un răspuns