Cum te poti feri de micoza piciorului?

Articol trimis de Andra

Micoza piciorului este o afectiune extrem de contagioasa, fiind suficient simplul contact cu zona afectata pentru a o contracta. Asta inseamna ca este necesar sa fim destul de atenti si sa respectam niste reguli de igiena simple, astfel incat sa avem garantia ca nu ne vom lovi de neplacerile cauzate de aceasta (sunt unele pe care cu siguranta nu vrei sa le traiesti, mai ales daca esti o persoana destul de activa, care merge foarte mult pe jos).

Aceasta afectiune, cunoscuta si sub denumirea de \”picior de atlet\” (motivul se datoreaza frecventei cu care apare la persoanele care fac foarte mult sport), este una a pielii piciorului, iar ea apare din cauza unor ciuperci (si anume Trichophyton mentagrophytes, respectiv Trichophyton rubrum). Ciuperca incepe sa creasca a nivelul pielii, iar umezeala si caldura nu fac altceva decat sa accelereze si mai mult acest proces.

Mai trebuie spus ca, desi avem in fata o afectiune extrem de contagioasa, sunt unele persoane care nu au un risc atat de mare de a dezvolta ciuperca – au fost facute mai multe studii, dar cu toate acestea nu se stie inca exact care este motivul; cel mai probabil si sistemul imunitar joaca un rol important aici, tinand cont ca sansele de a dezvolta micoza piciorului creste odata cu inaintarea in varsta.

Revenim la subiectul principal al acestui articol si o sa iti spunem ca, in loc sa incerci sa tratezi micoza, dand bani pe produse precum Fungalor, cel mai bine este sa incerci sa te feresti de ea. Da, ciuperca piciorului este foarte contagioasa, dar ne putem feri destul de usor de ea daca urmam niste reguli simple de igiena, precum si cu mai multa atentie.

De exemplu, incearca sa eviti pe cat posibil sa intri in contact direct cu suprafetele dusurilor publice, deoarece sunt sanse destul de mari ca pe acolo sa fi trecut cineva care sa sufere de micoza. De asemenea, nu imprumuta niciodata incaltamintea, iar aceasta ai grija sa fie una foarte comoda si capabila sa iti lase piciorul sa resprire. Sa nu uitam nici de spalarea regulata a picioarelor si uscarea foarte bine a acestora.

Etichetat cu: ,
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns