Curatarea DVD-writerului in cazul laptopurilor

Articol trimis de Sava Cristi

Multe persoane aleg sa isi achizitioneze laptopul la un pret mai mic din magazinele second hand sau la momentul in care se lanseaza reducerile in magazine. Multe dintre aceste laptopuri nu ajung la o performanta remarcabila, insa, pot servi necesitatilor o perioada indelungata de timp, chiar si ani de zile.

De multe ori, cand laptopul incepe sa functioneze mai greu si sa raspunda mai tarziu comenzilor, multi utilizatori se gandesc la faptul ca principalul motiv al tuturor acestor neplaceri ar putea fi lipsa curatarii laptopului precum si a componenetelor sale. Acest lucru este adevarat, de altfel. De multe ori, cauza problemelor este depunerea de praf peste DVD-writer, in acest caz fiind nevoie a se desface unitatea optica si a se curata cu mare atentie. Recomand depanarelaptop.ro. In cazul curatarii lentilei laptopului, operatiunea este ceva mai simpla decat in cazul calculatorului. Pentru laptop este mult mai simplu de ajuns la lentila, aceasta putandu-se vedea in momentul in care se deschide sertarul special pentru CD si DVD.
Multe persoane aleg sa realizeze aceasta operatiune acasa. Obiectele de care ei au nevoie in acest scop constau intr-o surubelnita in forma de stea, apoi betisoare de urechi si, nu in ultimul rand, alcool sanitar.

Dupa procurarea tuturor acestor elemente utile, este necesar a se respecta o serie de pasi importanti in a obtine rezultatul dorit. In primul rand, se inchide laptopul si se scoate si bateria, apoi se apasa pe buntonul pentru deschiderea sertarului in care se pun CD-urile si DVD-urile pentru a se putea ajunge la lentila. Indata ce lentila este vizibila, se inmoaie betisorul de urechi la un capat in alcool sanitar si se sterge cu atentie lentila dupa care, prin miscari circulare, se va sterge din nou lentila dar cu capatul uscat al betisorului de aceasta data. In cazul in care nu exista posibilitatea achizitionarii acestui tip de alcool, nu trebuie sa se foloseasca alte produse care sa-l inlocuiasca, deoarece acestea pot face chiar mai rau.

In momentul stergerii cu betisorul este important sa nu ramana mici scame pe suprafata lentilei. Dupa curatarea acesteia, urmeaza a fi curatate si sertarele si, mai ales, rosturile acestora. Pe parcursul curatarii, foarte important este sa nu se atinga suportul in care sta lentila deoarece este extrem de sensibil si se poate defecta destul de repede. Un ultim element al acestei operatiuni este inchiderea sertarului si pornirea laptopului; dupa ce s-a deschis, proba se face introducand un CD sau un DVD pe care sa il citeasca, iar in acest moment se va sti daca problema a fost remediata sau nu.

Etichetat cu: ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns