Daca usa de garaj nu se inchide, trebuie inlocuita?

Articol trimis de Catalin

De cele mai multe ori daca dai cu piciorul in usa de garaj aceasta nu se repara. Daca ai o usa de garaj care nu se mai inchide, s-ar putea sa fie nevoie sa iti cumperi o noua usa de garaj. Multe usi de garaj sunt construite cu senzori de siguranta care sa impiedice inchiderea usii in cazul in care detecteaza ceva in cadrul acesteia. Cateodata chiar acesti senzori de siguranta sunt de vina atunci cand usa nu se inchide de tot. In alte cazuri poate fi de vina telecomanda sau sa fie un alt motiv.
Iata cateva verificari pe care le poti face singur, pana sa fie nevoie sa scoti bani din buzunat pentru a chema un specialist.
Inspecteaza senzorii
Inainte de a investiga de ce nu se inchide usa de garaj, verifica zona din jurul usii. Aceasta zona trebuie sa fie eliberata de orice obiecte deoarece chiar si cel mai mic dintre acestea poate impiedica inchiderea usii. Daca usa se deschide dar nu coboara, verifica senzorii. Vei gasi cate un senzor pe fiecare parte a cadrului usii. Ii poti identifica dupa leduri. Daca unul dintre senzori clipeste sau este inchis, inseamna ca raza acestuia care face motorul sa se opreasca nu este aliniata corect sau nu mai functioneaza. Nu este dificil sa realiniati raza in mod corespunzator. Apasa pe bratara metalica care o sustine sau slabiti manerul. Odata ce lumina se reaprinde, usa ar trebui sa se inchida.
Cateodata senzorii se deregleaza. Acest lucru se intampla de obicei daca lasi in general usa de garaj deschisa. Este usor ca praful, polenul sau alti factori poluanti sa se depuna pe senzor.
Curata sau regleaza senzorii pentru o functionare mai buna
Ai grija sa cureti periodic lentilele senzorilor astfel incat sa previi dereglarea acestora. Tine cont de faptul ca usa de garaj este extrem de grea. Vibratiile pe care le provoaca usa in timp ce se inchide sau se deschide poate cauza dereglarea senzorilor. Ia in calcul adaugarea unor accesorii ce pot opri sau elimina vibratiile. Daca este nevoie, infileteaza mai bine suruburile care sustin senzorul.
Regleaza ghidajele de alunecare a usii de garaj
Atunci cand usa de garaj este inchisa aceasta ar trebui sa atinga usor solul. Daca usa nu se misca pana jos, ajusteaza deschizatorul automat astfel incat sa se inchida total. In carcasa deschizatorului se afla doua manere de ajustare. Unul dintre acestea modifica cat se deschide usa iar celalalt cat se deschide. Ajusteaza-l pe cel de inchidere astfel incat usa sa atinga pamantul. Atentie la a nu il regla prea jos deoarece usa se va lovi cu putere prea mare de sol si pe termen lung se poate defecta.
Defectari datorita vechimii
Cateodata usile de garaj nu se vor inchide in totalitate datorita mecanismelor invechite si uzate. Asculta cu atentie la sunetele usii de garaj. Daca este un sunet de macinat dar usa nu se deschide, cel mai probabil ca mecanismul intern al deschizatorului s-a uzat. Este posibil sa il inlocuiesti de unul singur dar va trebui sa consulti manualul de utilizare. Intotdeauna elibereaza deschizatorul de urgenta, coboara usa si deconecteaz-o de la alimentarea electrica inainte de a lucra la deschizator.
Nu intotdeauna vei reusi sa repari usa de garaj de unul singur. Si, daca este uzata, probabil ca se va defecta din nou in scurt timp. Cateodata cea mai buna solutie este sa o inlocuiesti cu una noua. Daca doresti sa o inlocuiesti cu una de calitate, poti gasi o gama variata de modele pe site-ul www.anlkodoors.ro. Aici o echipa de specialisti iti sta la dispozitie pentru a te ajuta sa faci alegerea corecta pentru noua ta usa de garaj si sa o personalizezi asa cum iti doresti.

Etichetat cu: ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns