De ce aveti nevoie de promovare site?

Articol trimis de Razvan Ionut

Site-ul reprezinta pagina dumneavoastra virtuala sau magazinul dumneavoastra on-line. Daca doriti sa ajungeti in casele a cat mai multi utilizatori de internet care implicit pot deveni clientii dumneavoastra, inseamna ca aveti nevoie de promovare. Daca nu aveti inca un site, ganditi-va bine daca o pagina web nu ar aduce beneficii suplimentare afacerii pe care o derulati. Daca aveti deja un site si nu vedeti imbunatatiri semnificative, cel mai probabil este din cauza ca nu aveti trafic suficient. Pentru a creste traficul pe site, e nevoie ca oamenii sa va cunoasca, sa va viziteze. Azi, tot mai multe companii au un site prin intermediul carora isi vand produsele si serviciile. Cel mai probabil multi din bransa in care activati dumneavoastra deja fac acest lucru. Daca concurenta fructifica aceasta metoda, inseamna ca si dumneavoastra ar trebui sa faceti acest lucru pentru a exista in continuare pe piata si pentru a putea creste. Realizarea unui site reprezinta primul pas. Dar cel mai important pas il reprezinta de fapt promovarea acestuia.

Cine are nevoie de promovare site?
In general orice firma si persoana care doreste ca produsele sau serviciile pe care le ofera sa ajunga la urechile a cat mai multor persoane. Practic, azi aproape toate firmele au deja un site, iar unele dintre ele ajung chiar sa-si desfasoare activitatea exclusiv online, doar prin intermediul unui site bun, bine promovat.

Teoretic orice persoana sau firma care detine un site isi doreste ca acesta sa fie cunoscut de cat mai multi oameni. In ceea ce priveste firmele, poate doar unele din cele care isi desfasoara activitatea pe o arie restransa nu ar avea nevoie de un site si implicit de promovare.

Cat costa promovarea site-ului?
De la nimic la cat mai mult. Cand spun „nimic” ma refer la faptul ca exista tehnici de promovare a unui site care nu implica nici un cost financiar. Ma refer aici la canale ca Youtube, Facebook, Bloguri, anunturi postate pe site-uri de anunturi sau licitatii, linkuri gratuite intre bloguri. Chiar daca nu implica niciun cost financiar, promovarea online realizata astfel necesita timp, dedicare, rabdare si persistenta (in cazul in care se doresc rezultate cat mai bune).
Pe de alta parte, unele companii hotarasc sa externalizeze serviile de promovare a site-ului, lasand in mana unor profesionisti acest lucru. Firmele care se ocupa de promovare stapanesc tehnici noi si eficiente prin care, in timp util, reusesc sa obtine rezultate pozitive impresionante.

Site-ul dumneavoastra merita sa fie mai promovat? Atunci mergeti pe mana unor profesionisti.

Etichetat cu: ,
Postat în Internet

Lasă un răspuns