De ce sa alegem un ssd in locul unui hard disk?

Articol trimis de Cristian Tanasa

Din ce in ce mai multi utilizatori incep sa intelegea avantajele utilizarii unui ssd (solid state drive) in locul clasicului hdd laptop (hard disk drive). Acesti utilizatori nu doar ca au inteles diferentele dintre cele doua componente, dar au simti cu adevarat cum trecerea pe ssd ii ajuta realmente.

Un laptop echipat cu un ssd se va aprinde de 5 ori mai repede decat un laptop echipat cu un dispozitiv de stocare de tip hard disk drive, astfel ca beneficiile apar inca de la prima folosire. Fiindca un ssd este alcatuit din mai multe memorii flash, este total diferit de tehnologia folosita la hard disk-uri si anume componente mecanice in miscare. Un hard disk este alcatuit din platane, motor, capete de citire, placa electronica si inca alte cateva componente mai minuscule.

Diferenta de tehnologie se va revedea direct in modul in care utilizati laptopul si in situatiile de zi cu zi. Orice actiune veti face si care implica citirea sau scrierea fisierelor de pe si pe dispozitivul de stocare, se va efectua mult mai rapid in cazul in care folositi un ssd in locul unui hdd.

Daca este atat de recomandat si atat de bun, de ce nu trece toata lumea pe ssd? Este o intrebare legitima si care are un raspuns cat se poate de simplu. Pretul unui ssd este inca mare in comparatie cu pretul pentru un hdd, calculand per gigabite. Cum preturile pentru ssd-uri sunt inca destul de maricele, nu toti utilizatorii vor intelege si vor dori sa schimbe dispozitivul de stocare. Totusi, pentru preturi mai mici la ssd-uri, cautati ofertele magazinelor online de electronice sau la un service calculatoare si laptopuri.

Acest lucru este intr-un fel de inteles intrucat nu toti utilizatorii au nevoie de beneficiile aduse de un ssd iar majoritatea nici nu inteleg sau nu revad aceste beneficii. Pentru moment, doar cei care inteleg cu adevarat si au nevoie de un ssd pentru laptopul lor, aleg sa schimbe clasicul dispozitiv de stocare cu unul mai modern, mai usor si mai rapid!

Etichetat cu: , , , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns