De ce sa realizati o casa din caramida? Principalele avantaje pe care le ofera

 Cateva informatii generale despre caramida

Caramida face parte din gama materialelor vechi utilizate in constructii. Aceasta este utilizata din cele mai vechi timpuri.

Avand in vedere aceste lucru, caramida de aici este si unul dintre cele mai folosite materiale pentru constructia de case, fiind cea mai des utilizat material in Romania.

In ultimii ani, evolutia procesului de productie al acestui material ofera o multime de posibilitati de utilizare, dar si o foarte buna eficienta energetica.

Caramida este realizata din 4 elemente naturale

Acest material este realizat din patru elemente fundamentale si anume pamant, aer, apa si foc. Acest lucru face ca acest material sa fie unul natural care se integreaza perfect in mediul inconjurator. Acest amestec care are la baza argila, la care se mai adauga si alte materiale naturale precum nisipul, este uscat la soare sau ars in cuptoare speciale.

Principalele proiecte in care se utilizeaza caramida

In general, in domeniul rezidential, caramida este utilizata pentru realizarea structurilor de rezistenta, ziduri, design interior si exterior, dar si pavaje.

In acest moment, nu exista pe piata un alt material de constructii care sa ofera atatea posibilitati de utilizari pe care le ofera acest material.

Atat casele vechi istorice, cele noi de inspiratie clasica, cat si cele mai moderne sunt principalele tipuri de case unde acest material este foarte utilizat.

Acolo unde este utilizata, caramida ofera o serie de avantaje interesante si importante

Numarul mare de avatantaje pe care are, au facut din caramida unul dintre cele mai utilizate materiale de constructii pentru realizarea caselor.

Dupa cum spuneam mai sus, evolutia procesului de productie s-a dezvoltat foarte mult, iar astazi regasim foarte multe inovatii care imbunatatesc considerabil acest material, crescandu-i calitatea.

O casa realizata din caramida este una calduroasa, poate sa reziste peste 100 de ani si mai mult decat atat, nu are nevoie de alte ingrijiri speciale

Avand in vedere ca este un material natural, caramida permite zidurilor sa respire asigurand un microclimat eficient la interior si implicit un confort ridicat.

Constructiile realizate cu ajutorul acestui material se preteaza foarte bine oricarui stil, fie el clasic sau modern, iar terenurile inguste nu reprezinta o problema pentru acest material. Cu ajutorul sau se pot realiza deschideri si suprafete curbate. Un exemplu concret ar fi turnurile si turnuletele cladirilor impunatoare.

Avand in vedere permeabilitatea ridicata pe care o are, aceasta contribuie din plin la prevenirea acumularii de umiditate in casa, fapt care poate conduce la aparitia mucegaiului si a condensului.

Caramida este genul de material care se preteaza foarte bine multor combinatii, fie ca este vorba de lemn, tigla ceramica, piatra sau metal. Avand in vedere acest aspect nu exista nicio restrictie in utilizarea acestui material, fie ca este vorba de o casa in stil rustic, modern sau clasic. Practic, acesta se preteaza in orice zona, indiferent de condiile meteo.

Etichetat cu: ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns