De ce se produc accidente pe drumurile extraurbane

Articol trimis de Mariusrent

Majoritatea accidentelor grave care se produc in mediul rural sunt din vina soferilor. De asemenea, accidentele in mediul rural se pot produce si din vina celorlalti participanti la trafic. Trebuie precizat faptul ca cele mai multe accidente in mediul rural se produc pe timp de noapte. De asemenea, multe accidente se produc din cauza starii tehnice precare a autoturismului. Pentru cei care isi doresc sa circule cu un autoturism cu o stare tehnica ireprosabila pot da click pe acest site.
Accidentele in mediul rural pe timp de noapte
In ciuda faptul ca circulatia carutelor pe drumurile europene si nationale a fost interzisa, foarte multe accidente pe timp de noapte se intampla din cauza carutelor nesemnalizate. O caruta nesemnalizata pe timp de noapte este o tinta sigura. Orice sofer stie ca aceste obstacole sunt cele mai periculoase si cele mai greu de evitat. Evitarea unei carute nesemanlizate este aproape imposibil de realizat, chiar si de catre conducatorii auto care cicula cu viteza legala.
Biciclistii turmentati sunt si ei la fel de periculosi in trafic precum carutele nesemnalizate. Cu toate ca legea interzice expres ciruclatia pe bicicleta pe drumurile publice daca biciclistul este in stare de ebrietate, acestia nu prea respecta legea. In acest sens, ei circula pe mijlocul drumului in zig zag si astfel soferii ii pot observa foarte greu, iar de evitat este si mai greu. Ceea ce este scandalos este faptul ca legea nu-i apara pe cei nevinovati. De exemplu daca ciculati pe timp de noapte pe un drum de tara neluminat, iar in fata dumneavoastra apare un biciclist care se deplaseaza in zig zag, este foarte greu daca nu imposibil de evitat impactul cu el. Ceea ce este mai scandalos este faptul ca apoi tot soferul este urmarit penal, chiar daca acesta nu are nici o vina si a circulat regulamentar.
Pietonii care circula pe marginea drumului, pe timp de noapte, reprezinta si ei un pericol foarte mare pentru participantii la trafic. Din pacate anual, isi pierd viata foarte multi pietoni care se deplaseaza pe partea carosabila sau care traverseaza prin locuri nepermise. De asemenea, nici in acest caz soferul nu este aparat de catre lege, chiar daca circula regulamentar. In cazul in care soferul loveste vreun pieton care circula pe partea carosabila sau traverseaza printr-un loc nepermis, soferului i se va face dosar penal.
Animalele lasate nesupravegheate reprezinta un pericol extrem de mare pentru participantii la trafic. Din cazua animalelor care patrund pe partea carosabila, mor anual foarte multi oameni. Asdar soferilor nu le ramane decat sa aibe mare grija cand circula noaptea pe drumuri neluminate.

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns