Despre importanta testosteronului si modul in care il aducem la un nivel optim

Articol trimis de Adrian

De ce este important acest hormon de care am tot auzit pana acum? Daca ar fi sa folosim o formulare mai… plastica, am putea spune ca avem in fata hormonul care ii conduce pe barbati, cel care ofera toate acele trasaturi care fac din ei sexul tare. Desi s-au realizat multe studii in ultimii ani, specialistii inca nu stiu exact care sunt toate consecintele unui nivel prea scazut ori prea ridicat al acestui hormon.

Testosteronul este responsabil de pofta de sex a barbatului, de performantele sexuale de care este capabil, de forta sa, gradul de mandrie si stima de sine, precum si multe alte astfel de aspecte de ordin psihic. In plus, s-a constatat ca femeile tind sa isi indrepte atentia mai mult spre barbatii care au un nivel ridicat al acestui hormon.

Acum ca am vazut cat de important este, trebuie sa raspundem la urmatoarea intrebare: ce trebuie sa facem pentru ca nivelul sau sa creasca? Multi ar spune ca produsele farmaceutice sunt cea mai buna metoda, dar noi tindem sa ii contrazice – nu in totalitate totusi. Mai exact, recomandam sa se indrepte atentia doar spre acele suplimente alimentare care au o compozitie 100% naturale, precum este cazul lui Titan Gel, crema atat de iubita de barbatii din intreaga lume pentru ajutorul oferit in cresterea capabilitatii de a face sex.

O alta metoda este reprezentata de introducerea in alimentatia zilnica a unor produse care sa ajute organismul sa produca mai mult testosteron. De obicei un real ajutor aici il ofera alimentele care contin potasiu, ele ajutand foarte mult si in tratarea disfunctiilor erectile. Exemple de astfel de alimente sunt: pepenele galben, rosiile, bananele, piersicile, spanacul, kiwi si multe altele (gasesti pe internet o lista completa cu ele).

Mai putem introduce in alimentatia noastra zilnica si alte alimente recunoscute pentru impactul pe care il au in cresterea nivelului acestui hormon, iar aici ne indreptam atentia catre telina, legumele crucifere (de exemplu conopida sau broccoli), stridiile ori uleiul de masline.

Etichetat cu:
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns