Dezvoltarea copilului nou-nascut

Articol trimis de Elisa Scarlat

Ghemuit Confortabil

Deoarece pana recent a stat ghemuit in uterul tau, copilul tau nou-nascut arata acum la fel cu mainile si picioarele neintinse. Nu iti face griji de acest lucru, bebelusul tau se va intinde incetul cu incetul iar pana la varsta de 6 luni acesta va fi complet intins. In timp acesta se va adapta in afara sferei sigure din pantecele tau.

Copilul Dvs se naste cu o multime de reflexe. Unul dintre aceste reflexe este tresaritul care il determina pe bebelus sa isi arcuiasca spatele, sa isi intinda mainile si picioarele si uneori acesta plange cand aude un zgomot puternic sau o miscare brusca. Nou-nascutii pot avea aceasta reactie chiar si in timpul somnului, dar acesta va disparea in cateva luni

2 lucruri esentiale la bebelusi: alimentatia si somnul

Hrana este cel mai important lucru din viata nou-nascutului iar pe locul doi este somnul. Cei mai multi nou-nascuti mananca la un interval de 2-3 ore. Intervalele de somn sunt la fel insa pot varia un pic de la un copilas la altul. Bebelusul tau va dormi probabil 16-17 ore intr-un interval de 24 de ore. Pentru a evita moartea subita a copilului asigurati-va ca acesta doarme pe spate. Pana la sfarsitul primei luni, bebelusul isi va forma propriul program de hranit si dormit asa ca nu se recomanda sa-l fortati. Puteti achizitiona articole speciale pentru alimentatia copilului de pe un site ca acesta. La acesta varsta copilul trebuie hranit ori de cate ori arata semne de foame, de preferinta inainte de a plange.

Gustul si mirosul

Copilul tau are deja dezvoltat simtul gustului chiar de la nastere. De fapt ds pare ca ar avea papilele gustive chiar mai dezvoltate decat adultii. Sensibilitatea la gustul dulce si amar este prezenta de la nastere, dar reactiile la alimentele sarate nu vin pana la aproximativ 5 luni.

Copilul tau foloseste simtul mirosului inca de la nastere si poate localiza mirosuri. De exemplu: scutecele murdare sunt resimtite de catre micuti. Studiile arata ca un nou-nascut de 5 zile poate distinge mirosul laptelui matern. Utilizand mirosul, copilul in momentul in care este alaptat face miscari spre piept.

Copilul tau este unic

Nu uitati ca fiecare copil este unic in felul sau si trebuie respectat propriul sau ritm. Daca copilul Dvs a fost nascut prematur tineti cont de faptul ca copii nascuti mai devreme au nevoie de un timp un pic mai lung prin a trece prin etapele specifice varstei. Daca aveti orice intrebare legata de dezvoltatea copilasului tau nu ezitati sa apelati la sfatul pediatrului.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns