Drona zburatoare ROAM

Articol trimis de markkona

Drona zburatoare ROAM a fost creata de firma australiana IoT Group. In fiecare zi, sute de oameni isi fac imagini selfie, numarul acestora fiind in crestere, ceea ce a dus la crearea unei drone pentru poze selfie numita ROAM.

Dezavantajul batului selfie este faptul ca este restrans de lungimea acestuia, in comparatie cu drona care legata la un telefon poate fi setata sa spioneze utilizatorul prin functia de recunoastere faciala, de la o distanta de 25 m. Marimea camerei este de 5MP si poate capta imagini simple, poate capta poze panoramice si poate crea filmulete video avand un procesor quad-core ARM Cortex M4, care se ocupa cu recunoasterea faciala si alte caracteristici ale zborului, detaliile privind rezolutia video nefiind inca disponibile. Alt beneficiu al dronei este ca poate crea fotografii din unghiuri inaccesibile unui selfie stick. Drona ROAM are drept scop crearea selfie-urilor si cu ajutorul tehnologiei de recunoastere a fetei ce pastreaza mereu in cadru utilizatorul. Este o drona cilindrica asemanatoare cu dimensiunile unei sticle de apa de 600 ml (20-oz), cu diametrul de 75 mm (2.95 inci) in punctul sau cel mai mare. A fost conceputa cu un aspect compact si usor de manevrat pentru a putea incapea intr-un ghiondan sau intr-un buzunar mai mare. De asemenea, elicele sale se muleaza in jurul corpului, permitand transportarea acesteia.

Utilizarea dronei este simpla. Se ia drona si se arunca in aer, moment in care aceasta va zbura incercand sa identifice fetele pe care trebuie sa le fotografieze, astfel incat sa ramana loiala utilizatorului sau. Cu un timp de zbor de 20 de minute, drona Roam poate cuprinde cu usurinta o zona mare si va incepe sa spioneze utilizatorii de la o distanta programata de acestia. De asemenea, poate trimite informatiile video live la un telefon sau un laptop in timpul zborului de 20 de minute. Dupa ce este conectata la un dispozitiv Android sau IoS, drona va folosi tehnologia de recunoastere a fetei pentru detectarea utilizatorului de pana la 25 m distanta fata de picioare, conferind o vedere panoramica de 360 grade, apoi se utilizeaza impreuna cu functia „Follow me” pentru a putea mentine spionarea acestora. Odata creata functia de recunoastere a fetei mai trebuie programata doar distanta de la care doresti sa te urmareasca drona. Acest lucru pare simplu, dar nu inseamna ca utilizatorul trebuie sa stea permanent pe zona dronei. In cazul in care drona pierde din vedere utilizatorul, aceasta va ramane zburand pe loc, pana cand vede utilizatorul ei din nou. Drona ruleaza cu baterii swappable si dureaza 2 ore pentru a se incarca.

Precomenzile pentru drona Roam au inceput, iar livrarile vor avea loc in termen de 12 saptamani de la data comenzii, pretul sau fiind de 349 de dolari. Cati dintre impatimatii fotografiilor selfie vor cumpara aceasta drona?

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns