Epoca moderna a tehnologiei

Articol trimis de markkona

Cinci motive pentru care a fi conectat continuu nu este intotdeauna un lucru bun La fel ca toti care traiesc in secolul 21, ii place tehnologia. Nu ne putem imagina viata fara smartphone, insa sunt anumite aspecte negative de a tine in permanenta telefonul in mana. In momentul asta, cativa dintre noi consideram ca automatizarea tehnologiei instraineaza rasa umana si ii face incapabili sa se conecteze la un nivel mai profund. Asadar, consideram cu adevarat in acele situatii in care suntem conectati permanent pot avea inconveniente.
1.Nu traiesc momentul – Datorita social media, oamenii au avantajul de a pastra orice clipa din viata lor. Pentru majoritatea tinerilor, acest lucru poate fi deosebit de tentant. Social media reprezinta o cale de a comunica usor cu prietenii, dar in acelasi timp, luand in gluma conversatiile pe chat sau verificarea continua a Twitter-ului s-ar putea sa nu merite. Astazi, se pare ca acele momente, un joc sportiv sau un concert, nu merita sa mergi, doar cu exceptia in care o clipa de poveste sau o fotografie pe care sa o publici pe retelele de socializare pentru a arata celorlati cum te distrezi tu. Daca te enervezi foarte usor, nu e nimic mai rau decat incercarea de a privi scena de la un concert unde o multime de oameni in frunte cu tine stau cu telefoanele pentru a inregistra sau bloca vederile deja limitate. Smartphone-urile sunt obiecte, insa daca tu esti unul dintre obsedatii care detine un smartphone doar cu scopul acesta, orice persoana care sta in spatele tau nu ar vrea nimic mai mult decat sa-ti ia iPhone-ul si sa ti-l arunce. Nu este nimic rau in crearea a catorva filmulete sau fotografii, dar cand devine enervant sau exagerezi, este un dezavantaj atat pentru viata ta personala, cat si pentru persoanele care te urmaresc. Nicio persoana nu vrea sa se uite la o inregistrare de zece minute. Ia o pauza si traieste in prezent.
2.Mortalizarea a 500 de poze selfie – Precum social media, nu este nimic in neregula in a face selfi-uri, dar cu moderatie. De fapt, atunci cand esti singur in confortul propriei case faci mai multe decat crezi. Dar, cand esti in public sau cu prietenii tai, incercati sa nu tot timpul poze selfie. Daca nu ai facut poza perfecta, primele cinci incercari pana la zece pe care le tot incerci, inseamana jocul selfie pur si simplu nu functioneaza pentru tine in acea zi. Deci, incearca mai tarziu.
3.Stii ce face toata lumea in orice moment – Dacaca ai o parere despre ceea ce face oricine oricand, este minunat pana in momentul in care devine frustrant sa vezi ceea ce fac altii. Iti verifici mereu smartphone-ul, cauti noutati cu privire la viata celorlalti si te impiedica sa te bucuri de viata ta. 4.Nerabdarea – Tehnologia este la dispozitia noastra, ne face mai dornici de a afla noutati. Vrem sa avem raspunsuri imediat la intrebarile noastre. De asemenea, asteptarea mesajelor devine stresanta deoarece stim ca toata lumea are telefonul asupra lor in permanenta. Dar, nimic nu este mai rau decat sa vezi cineva a vazut mesajele si nu a raspuns.
5.Conversatii – In timp ce nu credem ca tehnologia este de a distruge structura societatii, uneori poate fi mai dificil sa vorbesti cu oamenii din cauza acesteia. Am fi vinovati daca telefonul ne distrage atentia atunci cand comunicam cu oamenii. Tehnologia imbunatateste foarte mult viata noastra, dar uneori, facem un pas inapoi foarte important.

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns