Fotografii reusite de peisaj – cum sa devii expert la asta

Articol trimis de markkona

Fotografierea este o pasiune, care atunci cand este cretata bine, poate deveni o afacere. Sunt diverse tipuri de poze si le puteti incurca intre ele. Cel mai popular tip de poze, este cea de tip peisaj. Cum spune si denumirea, acest tip de poza fac referire la pozele ce surprind natura in toata frumusetea sa, de la ape curgatoare la munti inalti acoperiti cu zapada.

Destul de rar, poza tip peisaj contine persoane. Cand se intampla asta, demonstreaza cat de mici sau mari sunt persoanele din poza. Astazi, aproape toata lumea detine un aparat foto, indiferent daca acesta este un telefon, tableta, aparat foto digital sau un DSLR, cu ajutorul caruia poate crea fotografii ale naturii. Cu toate acestea, pozele cu dealuri, paduri nu este suficient pentru crea o poza peisaj. Arta de a captura o astfel de fotografie este mult mai dificila. Aceasta fotografie tip peisaj ar trebui sa-ti transmita un sentiment, subliniind frumusetea naturii. Asadar,conditiile meteorologice, timpul si sursa de lumina sunt foarte importante.

Contrar zvonurilor, fotografia peisaj nu se limteaza doar la natura. Peisajele urbane, constituie, de asemenea, o fotografie peisaj, din cauza unghiurilor, liniilor si formelor. Acest tip de fotografie poate include zgarie-nori, poduri sau alte obiecte create de om, care ajuta la modificarea peisajelor. Un alt tip de fotografie este fotografia de peisaj abstract, care include utilizarea unor tehnici diferite, cum ar fi apropierea si forma. Acest tip de fotografie nu implica in mod necesar fotografierea unui intreg peisaj, doar anumite aspecte ale naturii. Acestea au ca rezultat, imagini cu jocuri de forme, modele si prim-planuri.

Pentru crearea unor poze superbe, ideal ar fi sa dispuneti de cele mai bune camere video digitale sau de cel mai bun punct care sa surprinde acest peisaj. Sunt numeroase accesorii pentru camerele foto, care sunt necesare pentru obtinerea celor mai bune fotografii peisaj. Cele mai bune echipamente pentru fotografiile peisaj sunt:

1. Tripod – unul dintre cele mai importante tipuri de echipamente pentru camerele foto care ajuta la captarea acestor peisaje este un trepied. Acesta pastreaza un echilibru pentru camera foto, impiedicand crearea imaginilor neclare sau fotografierea in conditii de lumina redusa. Acesta trebuie sa fie suficient de mare pentru a sprijini camera foto si pentru atasarea lentilelor grele.
2. Lenses – genul de lentila care folosit impreuna cu camera foto poate afecta rezultatele fotografiilor. Exista diferite tipuri de lentile disponibile pentru fotografierea peisajelor cum ar fi: zoom-lung, lentile late sau lentila de baza. Alegerea lentilelor depinde de tipul de scena pe care doriti sa-l fotografiati. De exemplu, lentilele cu unghi larg sunt ideale pentru fotografierea cadrelor largi, in timp ce lentilele cu zoom lung sunt potrivite pentru fotografierea peisajelor salbatice.
3. Filters – acest echipament incorporeaza numeroase filtre de culori. Daca doriti sa sporiti culorile peisajului sau sa ajustati contrastul de nuante gri in peisaj.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns