Hidroizolatii terase si acoperisuri

Articol trimis de Misha

Orice cladire are nevoie de lucrari de hidroizolatii terase pentru a dispune de confortul cerut de normele actuale. Pe de alta parte, durabilitatea constructiei devine mult mai mare daca se realizeaza o impermeabilitate perfecta, deoarece apa nu-si mai poate face drum spre pereti, tavan sau alte elemente structurale care ar putea fi serios afectate din cauza coroziunii. Modalitatile pentru realizarea impermeabilitatii sunt diverse si adaptate tuturor circumstantelor. Pentru fiecare cladire in parte trebuie ales cel mai potrivit sistem, pentru ca eficienta lucrarilor sa fie la fel de relevanta si dupa un timp indelungat.

Hidroizolatii terase pe substraturi corect pregatite

Orice sistem de hidroizolatii ar fi ales, este necesar un substrat solid structural pe care acestea sa fie aplicate, deoarece daca suprafata respectiva nu este de calitate si nu corespunde lucrarilor respective, atunci si sistemul ales va slabi. Pentru ca substratul sa fie suficient de puternic, betonul se amesteca cu un compus integral de impermeabilizare, formandu-se astfel un amestec omogen, intr-un anumit raport apa/ciment, care ar urma sa reduca permeabilitatea. Pentru a nu permite acumularea apei si stationarea ei pe terasa, trebuie creata o panta corespunzatoare. Altfel, oricat de bun ar fi sistemul de hidroizolatii terase ales, acesta poate esua daca apa ramane pe suprafata respectiva o perioada mai indelungata. Dupa turnare, betonul va fi umezit sau stropit cu apa ori un compus adecvat, pe toata suprafata. Intarirea betonului ar trebui sa inceapa imediat dupa turnare, timpul necesar pentru acest lucru fiind intre 4 si 6 ore. Intarzierea acestei intariri este cauza principala a aparitiei fisurilor de contractie atunci cand se usuca.

Hidroizolatii terase si parapet

In ceea ce priveste constructia parapetului, acesta se tencuieste cu un mortar plastifiant adecvat. Inainte de inceperea propriu-zisa a lucrarilor de impermeabilizare, se verifica toate gaurile si fisurile existente pe suprafata suport, care sunt umplute cu un mortar specific pentru acest gen de reparatii, avandu-se in vedere si imbinarile.
Odata betonul intarit si reparatiile fiind executate, se poate trece la hidroizolatie. Exista trei variante care trebuie analizate, pentru a o alege pe cea mai potrivita din toate punctele de vedere. Nu ar fi indicat drept criteriu principal costul, deoarece materiale mai ieftine inseamna de cele mai multe ori lucrari mai proaste, care practic vor necesita reabilitare dupa scurt timp.

Alternative pentru lucrarile de hidroizolatii terase

Dupa ce au fost umplute cu grija toate rosturile verticale si orizontale cu mortar hidroizolant, suprafata urmeaza sa fie tratata cu o solutie pe baza de ciment si alte substante chimice higroscopice de impermeabilizare, si apoi acoperita cu un strat de mortar plastifiant. Fisurile si imbinarile de dilatare se umplu cu un compus flexibil si rezistent la apa.
O alta alternativa pentru lucrarile de hidroizolatii terase ar fi ca suprafata sa fie tratata cu o substanta bazata pe polimeri, impermeabila si flexibila.
In sfarsit, o a treia varianta utilizata cel mai des in cazul gradinilor amenajate pe terase care vin astfel in mod regulat in contact cu apa si substantele organice, pe stratul suport se aplica o membrana din rasini epoxidice.Mai multe informatii vezi pe site-ul : www.Milucon.ro

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns