Liftul care isi schimba traiectoria

Articol trimis de markkona

Ascensoarele urca si cobora. Transporta persoanele de la un etaj la alt etaj din acelasi loc. Acestea sunt considerate principalul element al cladirilor inalte, insa au si limitari. Una dintre limitari este ca ascensoarele se misca doar pe vertical. Noua tehnologie ofera optiunea de a schimba traseul lifturile de traseul vertical, permitandu-le sa se miste dintr-o parte in alta, sa-si modifice unghiul, sau chiar sa iasa din oras.

Creatorii vor ca ascensoarele sa ajunga la inaltimi mult mai mari decat ajung in prezent. Lifturile sunt prevazute cu camere de supraveghere pentru a putea urmari diverse ativitati sau pentru a ajuta la rezolvarea diferitelor neplaceri care se pot ivi. Firma germana ThyssenKrupp a creat o tehnologie noua de lift care foloseste levitatia magnetica pentru a conduce cabinele. Llamados Multi, spune ca aceste ascensoare modifica sistemele de suspensie traditioanle care duce cabina de sus in jos intr-o singura traiectorie. Fara cabluri, un ascensor nu mai este restrictionat la o singura axa. Ciudat este atunci cand lifturile pot ajunge oriunde. Cladirile inalte, create pentru a functiona in jurul unui nucleu de lifturi, poate avea diferite forme. Noile lifuri ar putea ajunge peste tot, sa aib? multe traiectorii si sa faca loc in spatiile verzi, altfel ar fi incomod. Un singur ascensor ar putea ajunge dintr-o arie a orasului, de la primul etaj la etajul treizeci, fara a fi necesar ca persoanele sa ajunga sau sa schimbe cabina.

Este interesant atunci cand un lift se afla in afara cladirii. Astazi, lifturile sunt mult mai sigure. Astfel, atunci cand liftul se blocheaza, acesta are instalat un sistem tip interfon sau un videointerfon prin care oamenii pot comunica in situatiile de urgenta, astfel sentimentul de frica este eliminat si veti avea parte de siguranta. Lifturile au sansa de a crea retele noi de transport pentru orasele viitorului. Din ce in ce mai multi oameni se indreapta spre orase, exista un interes mare in crearea de spatii mari si eficiente in probleme energetice. Pentru a transporta persoanele mult mai rapid, acesta reprezinta un factor important.

Etichetat cu: , ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns