Metode de creare a cadourilor personalizate

Articol trimis de Adrian Toader

Cadourile personalizate reprezinta una dintre cele mai moderne metode de cadouri. Acest tip de cadouri sunt foarte cautate de persoanele care vor sa ofere cuiva drag sau vreunei cunostiinte un cadou unic pe care sa il pastreze cu drag. Dar nu multi cunosc metodele de pe http://www.giftorama.ro/ prin care se personalizeaza un produs.Exista un numar de cateva metode care duc la personalizarea unui produs, cum ar fi: transferul de serigrafie, tampografia, broderia, timbrul sec, stickerul cu lentila de rasina, folio, print digital sau emboss.

Prin transferul de serigrafie intelegem aplicarea imaginii pe o hartie numita hartie de transfer, de pe care imaginea se transfera apoi pe produsul dorit cu ajutorul unei prese termice. Aceasta metoda este una dintre cele mai economice metode de personalizare si este cel mai des folosita la personalizarea tricourilor. Se foloseste de catre firmele care au un numar mare de comenzi de tricouri personalizate.

Tampografia este una dintre cele mai folosite metode de personalizare a obiectelor, in special a pixurilor, brichetelor si scrumierelor, ea facand personalizarea acestor tip de obiecte foarte usor si intr-un timp foarte scurt. Acest tip de personalizare este folosita si datorita costurilor sale destul de mici.

Broderia este cea mai veche metoda de personalizare a obiectelor. Aceasta este folosita in special la personalizarea tesaturilor. Se foloseste in special pentru personalizarea tricourilor si a sepcilor, aceasta metoda oferindu-le o calitate deosebita.

Metoda timbre sec este cel mai des folosita pentru personalizarea agendelor sau a produselor din piele sau imitatie din piele. Aceasta metoda se face prin presarea unei matrite de zinc incalzita ce are forma unui logo pe produsul ce trebuie personalizat.

Gravura este metoda de inscriptionare a obiectelor din metal, cum ar fi brelocurile spre exemplu. Aceasta se face cu ajutorul unui fascicul laser care actioneaza cu foarte mare precizie pe suprafata unui metal. Trebuie stiut insa ca aceasta metoda poate fi folosita si pe obiectele din lemn. Mai exista un tip de gravura, si anume gravura mecanica, care spre deosebire de gravirea laser se realizeaza cu ajutorul unui diamante.

Metoda sticker cu lentila de rasina este folosita pentru a realiza o imagine 3D. In functie de cerintele cumparatorului, aceasta metoda a fost catalogata drept una din cele mai folosite metode de personalizare din zilele noastre.
Metoda folio este destul de asemanatoare cu metoda timbre sec, dar datorita faptului ca in aceasta metoda este folosita inscriptionarea cu foita de aur sau argint ea devine una dintre cele mai special.

Prin print digital intelegem redarea imaginilor digitale pe un suport normal de hartie sau chiar pe un suport de hartie fotografica.
Metoda emboss ajuta la crearea unei imagini in relief a unui logo si este posibil de realizat cu ajutorul unei matrite de zinc incalzita ce se aplica pe spatele produsului care trebuie personalizat.

Etichetat cu: ,
Postat în Entertainment

Lasă un răspuns