Moda domina

Articol trimis de Mariana Popa

Sunt multe lucruri care ne domina, cu sau fara voia noastra. De cele mai multe ori, alegem sa fim dominati. Ne place sau ne simtim confortabil. Alte lucruri, poate sunt mai presus de noi si nu avem puterea de a le intelege pe deplin sau de a ne ridica deasupra lor. Noi dominam la randul nostru. Incet am creat o ierarhie care se manifesta prin jocurile de putere. Spulberam antiteza dintre vulnerabilitate si putere, ingemanandu-le intr-un concept nou, contrastant, care contureaza o noua identitate dominanta.

Cand vine vorba despre moda, risc si spun ca moda domina. Suntem atat de prinsi in lantul trendurilor, incat nici nu mai realizam de unde vine aceasta dorinta de a fi in pas cu moda. Dar aceasta dorinta nu e deloc nociva, ci chiar placuta. N-am spus niciodata ca dominarea are o conotatie negativa. Depinde si de dominare si de context. In ceea ce priveste moda, consider ca ne poate purta in pasi de dans si in culoare mai aproape de identitatea noastra. Devine o dominare care ne ajuta sa ne conturam, sa ne slefuim si de ce nu, sa ne si regasim.

Pana la urma, moda raspunde unei nevoi colective, unor fantezii si dorinte actuale, contemporane. Unul dintre trendurile in voga acum se manifesta in haine transparente. Mai are sens sa analizam de unde provine acest nou val sau e destul de limpede ca ne-am saturat de falsa candoare pe care unii o afiseaza atat de rapid, fugind de obligatia de a raspunde unor prejudecati. Nu cred ca mai e momentul sa fim socati de rochii transparente sau rochii din dantela scurte si provocatoare, bineinteles in limita bunul simt si intr-o forma estetica, ca un omagiu adus frumosului. Cu toate acestea, mi-e limpede ca inca ne ascundem de lume, de noi si acest lucru se vede, fara indoiala, si in ceea ce purtam.

Etichetat cu: ,
Postat în Moda si Frumusete

Lasă un răspuns