Motivele pentru care caminele de batrani sunt atat de importante

Articol trimis de Ivan Bogdan

Sunt atat de multe motive pentru care un camin de batrani devine necesar, in special atunci cand persoanele respective sunt neglijate din punct de vedere al sigurantei, sanatatii, nutritiei sau nevoile zilnice. Persoanele care trebuie sa beneficieze de aceste solutii sunt acelea care fie intampina boli psihice, precum dementa sau dezabilitati fizice, ori recuperare dupa anumite interventii. Aceste persoane necesita o atentie sporita, o alimentatie corespunzatoare si o supraveghere permanenta, iar atunci cand nu exista alte posibilitati, un azil de batrani reprezinta alegerea cea mai potrivita.

Cand trebuie luam in considerare un azil pentru batrani ?

Atunci cand siguranta si bunurile va sunt afectate trebuie sa luati in considerare cu seriozitate aceste servicii de ingrijire, deoarece un batran poate cu greu sa faca fata persoanelor din exterior, reusesc cu greu sa recunoasca persoanele si pot permite astfel accesul strainilor in caminele lor, moment in care acestia pot profita de bunatatea si de bunurile lor. De asemenea cunoastem, cat de usor sunt persoanele in varsta de influentat si de convins, acestia pot furniza involuntar, informatii legat de conturile bancare sau de diferite sume de bani aflate in posesia lor. Nu in ultimul rand daca observati obiecte de valoare care au disparut iar batranii nu isi mai aduc aminte de ele, sau mobilier pozitionat neadecvat ce poate duce la accidente, atunci trebuie sa luati in considerare un astfel de amplasament care ofera asistenta si siguranta tuturor membrilor sai.

Nutritia unei persoane in varsta este cu atat mai importanta, deoarece pentru o buna functionare a organismului, acestia au nevoie de vitamine si minerale pentru a combate bolile si pentru a mentine corpul slabit intr-o stare cat mai sanatoasa. In aceasta postura, o singura masa pe zi sau o alimentatie slaba va duce la o imbolnavire rapida. Acesta este un alt motiv pentru care serviciile unor camine de batrani sunt atat de importante. In aceste institutii, rezidenti primesc trei mese pe zi, plus gustari si alte preparate, lichidele sunt furnizate in cantitati recomandate de medici, nu exista varianta ca un batran sa uite sa manance sau sa isi ia medicamentele. O alimentatie corespunzatoare are o influenta asupra sanatatii generale, a greutatii, a pielii si pot influenta accentuarea anumitor boli existente.

Atunci cand un batran locuieste acasa, vizitele la doctorul oftalmolog, sau generalist, stomatolog sunt uitate. Un camin de batrani ofera aceste servicii, zilnic sau de cate ori este nevoie si in plus de acesti medici, majoritatea rezidentilor beneficiaza de masaj, supraveghere medicala permanenta si diete nutritioniste. Pretul acestor servicii medicale sunt incluse in pretul lunar, iar aceasta poate fi de pana la 2000 lei / luna pentru un camin de batrani Bucuresti sau din tara.

Nevoile zilnice precum plimbatul, igiena corporala, imbracatul , alimentatia, curatenia, reprezinta una dintre cele mai importante nevoi pe care un batran le necesita iar daca acestea nu mai sunt atinse la domiciliul sau, atunci cu singuranta un camin de batrani le poate oferi. Exista multe motive pentru care este nevoie de o astfel de instituie dar acest lucru depinde si de nevoile batranilor, de acceptarea lor si de nivelul acestora de a intelege.

Etichetat cu: , ,
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns