Nada perfecta pentru pescuitul la crapi

Articol trimis de Echipa Carping

Crapul este un peste pasnic care traieste foarte mult, iar greutatea sa poate ajunge chiar la peste 40 de kilograme. Din acest motiv este o captura demna pentru orice pescar care doreste sa detina un palmares adevarat in domeniu.

Dar cum poate sa-l prinda acest pescar? Are nevoie de o nada de crapi speciala? E suficient sa dai la rame sau sa pui niste mamaliga amestecata cu faina si crapul e momit ? Desigur ca asa ceva este total gresit si nu ar aduce noroc la pescuit nimanui.

Nada pentru crapi asigura intotdeauna o partida de pescuit satisfacatoare daca este realizata intr-un mod atractiv. Crapul nu este un peste care accepta sa manance orice fel de hrana, este destul de pretentios, fiind atras de anumite arome si texturi. Din aceasta cauza, pentru succesul propriu, un pescar e nevoit sa-si achizitioneze nada de crapi perfecta in functie de sezon, de locul in care pescuieste, de temperatura apei etc.

Categorii de momeli pentru crapi care pot fi cumparate online

Un pescar adevarat stie ca timpul este elementul necesar acestei activitati sau acestui hobby, asadar va dori sa si-l rezerve mai ales sportului in sine decat sa alerge prin magazine sa cumpere nade de crapi.

Shoppingul online intervine si acum, ajutandu-i pe acesti pescari pasionati sa nu mai piarda timp si sa faca rost de nade rapid si usor. Dintre categoriile de nade pentru crapi care pot fi gasite lejer pe rafturile virtuale ale magazinelor online de specialitate, pot fi amintite:
• Groundbait, un tip de hrana amestecata, ce contine fainuri de peste, cereale si aditivi potriviti, o adevarat atractie pentru crapi indiferent de zona piscicola in care ar fi crescuti acestia;
• Pasturi, un mix asemanator, dar care vine in forma de pasta, de asemenea atractiv pentru crapi si foarte cautat de pescari;
• Pelete – un tip de nada de fund cu rol de a atrage crapul catre zona in care se pescuieste, unde pescarul a pregatit momeala perfecta;

• Seminte si seminte preparate – o nada foarte eficienta ce poate fi combinata cu celelalte tipuri de nade de crapi.

Problemele unui pescar legate de momeala pentru crapi

Un pescar se poate lovi de cateva probleme atunci cand pescuieste astfel de pesti. In primul rand trebuie sa aiba grija ca da la peste intr-o zona in care exista crapi, pentru ca altfel nicio nada speciala pentru crapi nu l-ar putea ajuta intr-o astfel de captura.

De asemenea, trebuie sa aiba grija sa nu loveasca cu carligul pietricele de la fundul lacului si sa lanseze aceasta nada in zona in care se hranesc crapii. Momeala de calitate pentru crapi va garanta succesul pentru ca ea va fi gasita de crapi dupa miros sau prin vedere, dar trebuie sa fie variata ca nu cumva crapul sa se obisnuiasca cu ea si sa o ocoleasca mai apoi.

Zgomotul mare de pe mal reduce sansele la pescuit, asadar cand se pescuieste este indicat sa fie liniste.

Pescuitul este o activitate extrem de relaxanta, care poate fi practicata de barbati si de femei, dar si un sport adevarat care necesita echipament special si o momeala pentru crapi adecvata succesului.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns