Nu ai curatat niciodata laptopul in interior? Uite ce poti pati!

Articol trimis de Cristian Tanasa

In primul an de la achizitionarea unui laptop, acestea merge foarte bine si raspunde asa cum te-ai fi asteptat la comenzi insa dupa un timp incepe sa se aprinda mai greu, aplicatii ruleaza mai greoi, iar recent poate ai observat ca si cand deschizi mai multe taburi in chrome, parca nu se mai misca la fel de rapid ca la inceput.

Mai mult, observi ca atunci cand te joci sau folosesti intens laptopul in aplicatii precum photoshop sau altele, laptopul se incinge foarte tare si nu iti amintesti sa se fi intamplat asa la inceput.

Ei bine, toate acestea dar si altele se petrec din cauza faptului ca nu ai curatat niciodata laptopul in interior, nu ai schimbat niciodata pasta termoconductoare de la gpu si de la cpu si nu ai mai reinstalat de mult sistemul de operare curat.

Nu mai amana curatarea pentru ca orice laptop acumuleaza in interior, mai mult sau mai putin, scame si impuritati care formeaza cu timpul o patura de praf ce va obtura gurile de aerisire si evacuare a aerului cald din laptop. Daca nu il vei curata anual, cu timpul, temperaturile din interior vor creste iar componentele se vor topi putin cate putin, timp in care laptopul se va misca din ce in ce mai greu pana intr-o zi cand cipul video nu va mai functiona si veti avea nevoie de reballing.

Un laptop curat va rezista mai mult in timp asa ca nu mai amana si mergi la service laptopuri pentru curatarea interna a laptopului. Serviciul de curatare laptop costa intre 50 si 100 de lei si include curatarea interna si inlocuirea pastei termice.

Etichetat cu: ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns