O alternativa mult mai buna pentru evaluarea calitatii personalului

Articol trimis de New Challenge

In ultimii ani, diferitele firme ce isi ofera acele servicii de mystery shopping, au inceput sa se impuna pe piata romaneasa si sa cunoasca acel respect din partea diferitelor companii ce apeleaza la aceste servicii.

Pe scurt, motivul pentru care aceste companii doresc sa implementeze intern aceste programe de mystery shopping, este de a verifica in ce masura, angajatii, respecta acele protocoale ce li se impun, cand vine vorba de relationarea cu clientul si modul acestuia de a vinde, diferitele produse sau servicii. Tot acest proces este analizat de acel client misterios ce ia parte la tot scenariu stabilit pentru fiecare companie in parte.

Tot acest proces este unul destul de simplu si nu foarte complicat, iar beneficiile in urma lui, putem spune ca sunt maxime. De exemplu, in primul rand, firma angajatoare isi poate valorifica personalul, dar si locul in care este pozitionata pe piata, urmand ca mai apoi, sa poata analiza si implementa corect diferitele strategii ce vor fi implementate.

Ce este un client misterios si care sunt atributiile acestuia

Persoana ce este selectata dintr-o baza de date speciala si antrenata pentru a observa acele detalii foarte importante si cea care va fi si trimisa in unitatea evaluata, este recunoscuta in domeniu, si sub numele de client misterios.

Trebuie sa specificam faptul ca, compania ce urmeaza sa fie evaluata de acest client misterios, nu va cunoaste identiatea acestuia si nici momentul cand acesta va ajunge. Aceste este un aspect pozitiv dearece se vor elimina acei factori interni care pot duce la denaturarea datelor culeste de acest client misterios.

In urma vizitei, se creaza un raport in care apar toate informatiile culese de pe teren de catre clientul misterios si se vor trimite unitatii evaluate, pentru ca aceasta sa intervina imediat acolo unde ar putea exista probleme.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns