O noua telegondola se va construii in statiunea Sinaia!

Articol trimis de Cazare Sinaia

Conform unei declaratii date de catre primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea, in localitate va fi construita o noua telegondola intre cota 1400 si cota 2000. Acesta sustine ca aveam in plan de mult construirea acestei telegondole si ca a investit 15 milioane de euro in statiune privind instalatia pe cablu. Din cauza ca actualele instatlatii sunt private acesta nu a gasit intelegere in privinta unei colaborari amiabile si a hotarat sa recurga la acest gest. Primarul vrea sa contruiasca aceasta telegondola care va lega cele doua zone schiabile. Acesta a mai spus ca proiectul va fi finalizat pana in luna septembrie a acestui an iar construirea lui va incepe imediat dupa finalizarea acestuia. Vald Oprea spune ca daca nu vor putea apela la fondurile europene in ultima instanta va continua proiectul cu ajutorul fondurilor din bugetul local sau va recurge la un imprumut bancar.
Statiunea Sinaia era candva perla zonei montane insa de cativa ani, datorita faptului ca autoritatile nu au mai investit in reamenajarea si modernizarea localitatii, multi dintre turistii care obisnuiau sa-si reserve locurile de cazare in Sinaia s-au indreptat usor, usor catre statiunile modernizate ca Poiana Brasov. Intradevar in lunile decembrie si ianuarie, mai ales in perioada sarbatorilor, statiunea Sinaia nu duce lipsa de turistii dar odata cu trecerea evenimentelor turistii incep sa aleaga ca destinatie de vacanta statiunile vecine.
Tarifele de cazare Sinaia sunt unele dintre cele mai accesibile mai ales daca le comparam cu statiunile Predeal sau Poiana Brasov. Aici se gasesc de la hoteluri de diferite clasificari la pensiuni sau vile particulare ce ofera un nivel mediu de confort, iar unele dintre acestea pot depasii lejer nivelul de confort al unui hotel de 4 stele.
Ne bucuram ca domnul primar Vlad Oprea a luat aceasta initiative si v-a construii noua telegondola in statiunea Sinaia si speram ca odata cu terminarea acestui proiect , autoritatile vor incepe sa “lucreze” si la modernizarea localitatii.

Etichetat cu: , ,
Postat în Turism

Lasă un răspuns